Peste 700 de copii s-au pregătit să întâmpine Paștele prin muzică

apr. 12th, 2017 | By | Category: Postcard

Muzica este cel mai frumos mod de a intra în atmosfera sărbătorilor pascale. Înainte de Paști, peste 700 de copii înscriși în corurile Cantus Mundi din București au luat parte la repetiția generală a Corului Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”, la Ateneul Român. Cei mici s-au bucurat să fie aproape de madrigaliști și să îi asculte cântând într-una dintre clădirile culturale emblematice ale României.

În dimineața zilei de 7 aprilie, Ateneul Român s-a umplut de emoție și zumzet de la sutele de copii care așteptau să intre în sală pentru a asista la repetiția generală înainte de Concertul Extraordinar de Paști. Pe scenă i-au întâmpinat membrii Corului Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu. Emoțiile micuților au rămas în continuare, însă zumzetul a încetat, astfel încât corul a putut repeta în liniște.

La final, copiii au fost impresionați și fericiți că au putut lua parte la un eveniment deosebit și i-au putut asculta pe membrii Corului Madrigal. “A fost foarte frumos, muzica m-a făcut să simt ceva… aşa… ca o bucurie care m-a făcut să plâng”, a spus Karina, o fetiță de 7 ani.

La eveniment au participat elevi de la școli și grădinițe din Capitală și din apropierea orașului, precum și de la Adăpostul de noapte și zi pentru copii străzii din Sectorul 4. Copiii activează în coruri înscrise în proiectul “Nicio Școală Fără Cor”, desfășurat de Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”, prin Programul Național Cantus Mundi, în parteneriat cu Teatrul Excelsior și Primăria Municipiului  București.

Album foto: bit.ly/FOTO-NSFC-7apr

Clip video: bit.ly/VIDEO-NSFC-7apr

Număr de vizualizări :905


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro