Matei Vișniec, la premiera spectacolului ”Migrantes” de la Teatrul Municipal ”Joaquim Benite” din Portugalia

apr. 13th, 2017 | By | Category: Postcard

Matei Vișniec va fi prezent în Portugalia pentru a asista la premiera spectacolului „Migrantes“ din data de 21 aprilie și pentru a participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul prezent și cu reprezentanți ai presei locale, în data de 22 aprilie, la ora 18.00. Spectacolul este montat de către regizorul portughez Rodrigo Francisco, la Teatrul Municipal Joaquim Benite din Almada, fiind interpretat de actorii Adriano Carvalho, João Cabral, João Tempera, Maria Frade, Maria João Falcão, Rui M. Silva, Sofia Marques, Tânia Guerreiro și Elias Nazaré. Cele 16 reprezentații vor avea loc în perioada 21-28 aprilie și 3-14 mai 2017, de miercuri până sâmbătă la 21.30, iar duminica la ora 16.00.

Ideea punerii în scenă a spectacolului „Migrantes“, pe baza textului Migraaaanți sau Prea suntem mulți pe nenorocita asta de barcă de Matei Vișniec îi aparține lui Rodrigo Francisco, directorul Teatrului Municipal Joaquim Benite din Almada și al Festivalului Internațional de Teatru din Almada. Spectacolul este montat în premieră absolută în Portugalia, iar motivele alegerii acestui text au fost, susține Rodrigo Francisco, faptul că „Matei Vișniec este unul dintre cei mai interesanți dramaturgi contemporani și că tema acestei piese este una presantă, a cărei rezolvare se impune cu urgență“.

Recenta criză a refugiaților care caută pe teritoriul european o modalitate de a scăpa de conflictele care sfâșie țările lor de origine a reușit să scoată la iveală unele fricțiuni latente în Uniunea Europeană – în special între cei care sunt dispuși să-i primească pe cei ce fug de război și cei care construiesc ziduri pentru a-i opri pe refugiați. Ca jurnalist al Radio France International, Matei Vișniec a intrat în contact direct (de la „jungla“ din Calais la taberele de refugiați din insulele grecești) cu realitatea celor care sunt dispuși să-și riște viața pentru a putea trăi decent.

Piesa Migraaaanți sau Prea suntem mulți pe nenorocita asta de barcă face parte din volumul de teatru Trilogia balcanică, publicat în limba română în 2016, la editura Humanitas. Tradusă deja în engleză, italiană şi spaniolă, piesa a avut premiera în Franţa, Avignon, în 17 noiembrie 2016, la Théâtre du Chêne Noir, şi în Italia, la Torino, în ianuarie 2017. În România, piesa a fost montată în premieră națională la Teatrul de Vest din Reșița, în regia lui Ovidiu Caița, în data de 10 februarie, iar în Moldova, la Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale“, premiera a avut loc în data de 17 februarie 2017.

Pentru achiziționare de bilete și alte informații: cta.bol.pt/Comprar/Bilhetes/44970-migrantes-t_m_joaquim_benite/

Număr de vizualizări :1279


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro