Liviu Epuraș EPV expune ”ARHEOLOGIE. În căutarea Dafnei”, la Atelier 030202

apr. 10th, 2017 | By | Category: Postcard

Marți, 11 aprilie 2017, ora 19.00,  la ATELIER 030202 (Sala Nouă TC), str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti, va avea loc vernisajul expoziției ”ARHEOLOGIE. În căutarea Dafnei.”, de Liviu Epuraș EPV. Expoziția poate fi vizitată în perioada 11 aprilie – 3 mai 2017.  Coordonator Atelier 030202 – Mihai Zgondoiu. AgențiadeCarte.ro este partener media.

www.atelier030202.blogspot.ro

facebook event: web.facebook.com/events/1301493913239602/

„Pentru mine, „arheologia” este folosită ca pretext pentru reinventarea sau (re)construirea diverselor poveşti şi legende. Subiectul nu este unul nou în artele plastice. Din contră, a fost abordat, de-a lungul timpului, de o mulţime de artişti mai mult sau mai puţin cunoscuţi. În Italia, de exemplu, Andrea Mantegna a pictat cu o preocupare pentru arheologism, introducând permanent în operele sale fragmente de statui, de coloane sau alte elemente ce amintesc de Antichitatea greco-romană.

Proiectul „În căutarea Dafnei” îşi propune să construiască o istorie ficţională a expediţiei în căutarea rămăşiţelor cetăţii antice, asemenea „expediţiilor” în căutarea Celei-care-înaintează. Este o expediţie personală care sugerează modul în care arta şi istoria artei împărtăşesc dorinţa de a se reconecta cu trecutul, de a-l readuce la viaţă. Trecutul este asemenea unui vast peisaj, spre care adeseori ne întoarcem privirea cu nostalgie. Imaginile şi materialul cultural exercită asupra noastră fascinaţie deoarece prezenţa lor poate fi privită ca strălucirea „după viaţă” a trecutului. (Liviu Epuraș EPV)

Organizator: ATELIER 030202

Parteneri: Teatrul de Comedie, Asociaţia Euro CulturArt

Parteneri media: Agentiadecarte.ro, Radio România Cultural, ArtClue, Revista ARTA, Modernism.ro, Revista Zeppelin, ArtWall

Număr de vizualizări :1079


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro