Jurnaliști mici și mari, oaspeți la premiera baletului “Pinocchio” de la Opera Comică Pentru Copii

apr. 11th, 2017 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 8 aprilie 2017, Sala Mare a Operei Comice pentru Copii a găzduit premiera spectacolului de balet contemporan “Pinocchio”, inspirat din nuvela cu același titlu, scrisă de Carlo Collodi. Spectacolul a avut ca invitați de seamă peste 25 de jurnaliști mari și mici, care au participat apoi la turul ghidat în spatele cortinei și la conferința de presă special organizată pentru ei. Aceasta a fost cea de-a patra ediție a evenimentului “Micii Jurnaliști”, pe care Opera Comică pentru Copii îl organizează începând din această stagiune.

Jurnaliștii au urmărit povestea lui Pinocchio, care a văzut lumina zilei în împrejurări impresionante, a lui Geppetto și a Zânei Albastre, în coregrafia deosebită semnată de Mihai Babușka și pusă în valoare de scenografia Bogdanei Pascal, completată de proiecțiile video realizate de Robert Voiculescu și de coloana sonoră realizată de Antonel Oprescu.

După vizionarea spectacolului, jurnaliștii au mers în turul ghidat în spatele cortinei, unde au aflat lucruri noi despre construcția sălii, despre sunet și lumini și au învățat termeni specifici despre scenă. Micii jurnaliști au făcut cunoștință cu o parte dintre artiști și cu personalul nevăzut, dar extrem de important din echipa tehnică și au observat ce muncă imensă implică organizarea unui spectacol. La semnalul copiilor, a sunat gongul de începere a spectacolului și luminile s-au stins în sală și apoi s-au reaprins, spre marea bucurie a celor mici.

Regizorul și coregraful Mihai Babușka, Cătălin Caracaș (Coordonatorul Departamentului Balet al Operei Comice pentru Copii) și două dintre personajele poveștii – Pinocchio, interpretat de Andrei Ardeleanu și Vulpea cea Șireată, interpretată de Andreea Soare – au răspuns întrebărilor jurnaliștilor mici și mari la conferința de presă. Ziariștii și bloggerii au aflat astfel cât a durat pregătirea spectacolului, a decorurilor, cine s-a ocupat de costume și chiar care a fost sursa de inspirație a unor mișcări de coregrafie.

Conferința de presă a fost organizată de agenția Quartz Media, iar partenerii evenimentului au fost Solaris, care a oferit gustări sănătoase și cadouri jurnaliștilor, și Sloop, care s-a ocupat de hidratarea corespunzătoare a copiilor și le-a pus la dispoziție sucuri naturale din fructe și legume.

Următoarele reprezentații ale spectacolului de balet “Pinocchio” sunt programate pe 29-30 aprilie și 5-6 mai. Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Albume foto eveniment: http://bit.ly/2oTzaP6

http://bit.ly/2olTjtS

Clip video eveniment: http://bit.ly/2olZfTQ

Număr de vizualizări :1003


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro