Impresii din turneul prin țară al spectacolului ”Carina pe drumul spre casă”

apr. 11th, 2017 | By | Category: Postcard

Joi, 6 aprilie 2017, s-a încheiat turneul prin țară al spectacolului ”Carina pe drumul spre casă”, organizat de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă (ACEA). Spectacolul a putut fi văzut de micii spectatori la Teatrul Clasic “Ioan Slavici” din Arad (28 martie), la Teatrul Național “Mihai Eminescu” din Timișoara (30 martie), la Teatrul “George Ciprian” din Buzău (4 aprilie) și la Teatrul pentru Copii și Tineret “Căluțul de mare” din Constanța (6 aprilie). Turneul a făcut parte din modulul educațional cu același titlu, adresat copiilor cu vârste între 6 și 11 ani. Proiectul cultural a fost co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și susținut de Ministerul Educației Naționale.

Echipa de artiști care a creat spectacolul Carina pe drumul spre casă și-a cunoscut tânăra audiență după fiecare reprezentație. Copiii s-au fotografiat cu personajele, au avut ocazia să-și exprime entuziasmul pe scenă și să ceară autografe de la preferații lor.

Mai jos, am adunat impresiile artiștilor după întâlnirile cu cei mici din cadrul turneului Carina pe drumul spre casă.

Actrița Adina Lucaciu, interpreta Carinei:

Am jucat de fiecare dată cu mare bucurie acest spectacol! Dar felul în care au reacționat copiii în timpul reprezentațiilor și după, m-a făcut să mă bucur și mai tare. Modul simplu și rapid în care ei au înțeles, s-au conectat și s-au lăsat duși de poveste, pentru mine e ca o nouă carte foarte bună pe care tocmai am citit-o și care mă ajută să mai urc o treaptă în călătoria mea prin această lume. Le mulțumesc și le rămân datoare acestor minunați spectatori, pentru veselia și încântarea cu care ne-au însoțit.

Actrița Irina Velcescu, interpreta pisicii orașului – Margo:

Cel mai frumos moment pe scenă a fost cel în care, din culise, am auzit toată sala încurajând-o pe Carina să joace Jocul Semnelor. Margo dispăruse la piață și Carina o căuta. Și atunci am auzit o sală întreagă spunându-i Carinei să mă caute folosind Jocul Semnelor.

Actorul Andrei Barbu, înterpretul cățelului Oj:

„Foarte mi-o plăcut”. Asta mi-a spus un baiețel din Arad. La Timișoara, mama unei fetițe care suferă de autism, mi-a marturisit cât de atentă și de liniștită a fost fiica ei în timpul reprezentației noastre. La Buzău, am dat autografe peste autografe, iar la Constanța ne-am simțit mai ceva ca la Cannes. Pe scurt, multa bucurie îmi oferă acest spectacol.

Scenarista – regizor Oana Răsuceanu:

Întâlnirile Carinei cu publicul sunt mereu pline, dar absolut pline de emoții, pentru mine. Ce e foarte ciudat este că tipul de emoție diferă. Cel puțin așa mi s-a întâmplat în toate aceste noi locuri și orașe unde am jucat. Înainte de fiecare reprezentație mă întrebam cum vor primi povestea copiii din sală. Cum se vor raporta la personaje, la situații (în funcție de orașul unde jucam). Cât de aproape de ei vor fi stările și gândurile Carinei. Peste tot, însă, am primit același tip de reacții uimitoare – arădeni, timișoreni, buzoieni sau constănțeni, copiii-spectatori devin una cu povestea micuței Carina și iși doresc, la final, să aibă parte de o întâlnire magică și de o prietenie (pe viață) cu o pisică precum Margo. Iar asta nu poate decât să mă bucure enorm. Și să mă facă să îmi doresc să putem călători în cât mai multe locuri din România pentru ca un număr cât mai mare de copii să îi fie alături Carinei în mereu surprinzătorul ei drum spre casă.

Aici puteți urmări un teaser al spectacolului: www.youtube.com/watch?v=UH4gse23I9k

Număr de vizualizări :1038


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro