Festivalul Internațional „Primavara Europeană a Poeților”, ediția a VII-a, la Chişinău

apr. 28th, 2017 | By | Category: Eveniment

În perioada 3-5 mai 2017, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău participă, în calitate coorganizator, la Festivalul Internațional „Primavara Europeană a Poeților”, organizat de Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova. ICR Chișinau sprijină participarea  în cadrul manifestărilor a  următorilor invitați: Jan H. Mysjkin (Franța), Michael Vandebril (Belgia), Vladimir Poiata (Ucraina),  Doina Ioanid, Florina Zaharia, Coman Șova, Victor Munteanu, Dumitru Brăneanu (Romania).

Programul manifestărilor va debuta miercuri, 3 mai, începând cu ora 10.00, cu depunerea de flori la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române. Deschiderea Festivalului va continua la sediul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, unde Arcadie Suceveanu, președintele Uniunii, îi va prezenta pe invitații la ediția din acest an. Punctul de interes al zilei va fi simpozionul „Dialoguri europene: poeți și traducători”, de la orele 11.30.

Ziua de joi, 4 mai, se va deschide, în jurul orei 11.00,  printr-un „desant poetic” în școli și facultăți din Chișinău. În aceeași zi, la orele 15.00, va avea loc simpozionul „Poetul și Cetatea”. Ziua se va încheia cu un „podium poetic” – recital susținut de participanții la festival. De asemenea, la finalul zilei, vor fi decernate premiile Festivalului Internațional „Primăvara Europeană a Poeților”, ediția a VII-a.

Vineri, 5 mai, participanții la Festival vor vizita Cetatea Soroca.

La această ediție a Festivalului vor participa poeți și traducători din Cehia, Franța, Belgia, Turcia, Lituania, Georgia, Serbia, Marea Britanie, Ucraina şi Azerbaidjan.

Parteneri media: TVR Moldova, Radio Datina

Număr de vizualizări :1518


One Comment to “Festivalul Internațional „Primavara Europeană a Poeților”, ediția a VII-a, la Chişinău”

  1. Ioana spune:

    Felicitari! MA bucur ca exista in Chisinau un institut cultural roman. M-am bucurat enorm la deschiderea sa.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro