Expoziția artistului plastic Elvira Cemortan-Voloșin – „Rod sufletesc”, la Chișinău

apr. 5th, 2017 | By | Category: Postcard

Joi, 20 aprilie 207, ora 16.00, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” din Chișinău, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” din Chișinău, Centrul cultural ARTELIT și Galeria Europe’s Art din Belgia organizează o expoziție specială de pictură, a artistului plastic Elvira Cemortan-Voloșin. Manifestarea se înscrie în planul de activități pregătit de ICR Chișinău în 2017 pentru a promova producția culturală românescă din Republica Moldova.

Elvira Cemortan-Voloșin s-a născut la 20 aprilie 1969 în orașul Soroca. În 1988 a absolvit Colegiul Republican de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” din Chişinău, urmând apoi cursurile, în perioada 1989-1995, Academiei de Muzică, Teatru şi Arte, Facultatea de Arte Plastice din Chişinău, Specialitatea Tapiserie, devenind lector universitar la această instituție de învățământ. În 2003 a devenit membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova, iar în anul 2014 devine membru UAP România, filiala Bacău. Lucrările Elvirei Cemortan-Voloșin au fost prezentate în mai multe galerii de artă din Europa și a fost distinsă cu premii la expoziţii de pictură din Republica Moldova, România şi Ungaria.

Numeroasele expoziţii o recomandă ca fiind una dintre cei mai importanţi artişti plastici din domeniu artei decorative din Chişinău.

Partener media: TVR Moldova, Radio Chișinău, Radio Datina

Expoziția este deschisă publicului în perioada 20.04.2017-18.05.2017

Număr de vizualizări :924


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro