Expoziția ”OAMENI ȘI LOCURI DIN BUCOVINA”

apr. 25th, 2017 | By | Category: Postcard

Joi, 27 aprilie 2017, ora 12.00, Muzeul de Istorie Paul Păltănea” Galați în colaborare cu Muzeul Bucovinei, Serviciul Etnografie, vă invită la vernisajul expoziţiei ”OAMENI ŞI LOCURI DIN BUCOVINA”.

Expoziția readuce imaginea satului bucovinean prin chipuri de oameni, ocupații și meșteșuguri tradiționale, arhitectura caselor și peisajul anilor ’70. Clișeele document realizate în cadrul campaniilor de cercetare în teren se află în arhiva etnografică a muzeului și au ajutat la organizarea muzeelor etnografice ale județului Suceava. Cele 53 de imagini alb negru sunt și o invitație la redescoperirea Bucovinei de azi, unde peisajul cultural încă mai păstrează parte din cultura și civilizația tradițională. (Violeta Enea – şef Serviciul Etnografie, Muzeul Bucovinei)

Evenimentul se va desfăşura la Muzeul „Casa Colecţiilor” Galaţi (fosta Farmacie Ţinc, str. Eroilor, nr. 64), secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.

Număr de vizualizări :472


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro