Scrisoare deschisă de susţinere a lui Radu Boroianu la conducerea ICR – ului

mart. 26th, 2017 | By | Category: Postcard

Biroul de presă al ICR a trimis, pe adresa redacției AgențiadeCarte.ro, o scrisoare deschisă de susținere a lui Radu Boroianu la conducerea ICR, semnată de Basarab Nicolescu, Matei Vișniec, George Banu, Dumitru Țepeneag, Dinu Flămând și Constantin Chiriac. Vă prezentăm textul integral al scrisorii.

”Scrisoare deschisă de susţinere a lui Radu Boroianu la conducerea ICR – ului

Stimate Domnule Preşedinte al României,

Stimate Domnule Preşedinte al Camerei Deputaţilor,

Stimate Domnule Preşedinte al Senatului,

Stimate Domnule Preşedinte al Comisiei de Cultură şi Media din Senat,

Nimeni nu ne-a solicitat acest mesaj de susţinere a lui Radu Boroianu la conducerea ICR – ului. Noi îi suntem iniţiatorii responsabili şi autonomi şi îl formulăm pentru a atesta respectul inspirat de activitatea lui Radu Boroianu care a iniţiat un număr important de acţiuni pe care le-a elaborat şi, cel mai adesea, sprijinit personal. El a instaurat cu artiştii şi invitaţii săi o relaţie de încredere şi respect reciproc graţie implicării sale directe, active, lipsită de orice formalism instituţional. Exigenţa de care dă el dovadă ca şi proximitatea care, constant, a cultivat-o, cu noi ca şi cu alţi participanti, a instaurat un climat de demnitate. Noi am devenit parteneri egal angajaţi în efortul comun de a susţine cultura română în peisajul internaţional, mai ales francez în ceea ce ne priveşte. Radu Boroianu instaurează o relaţie dialogală pornind de la programe solid construite cărora li s-a recunoscut pertinenţa şi cărora noi ne-am asociat.

Radu Boroianu a permis ICR – ului să colaboreze plenar cu instituţii culturale franceze reprezentative, contribuind astfel la o integrare activă a culturii române în peisajul cultural al Franţei. România dintodeauna a întreţinut relaţii privilegiate cu Franţa, Radu Boroianu s-a impus ca un indispensabil personaj de legătură între cele două culturi.

Proiectul său de vastă anvergură privind limba latină şi comunitatea constituită pe această bază reprezintă un pariu esenţial pentru afirmarea identităţii noastre latine în spaţiul european.

Noi susţinem activitatea lui Radu Boroianu, o respectăm şi pledam pentru continuarea ei ca semn de recunoaştere pentru ceea ce a efectuat în cadrul ICR – ului şi ca perspectivă pentru afirmarea nobilă a culturii române pe plan internaţional.

25 martie 2017

Basarab Nicolescu

Matei Vişniec

George Banu

Dumitru Ţepeneag

Dinu Flamând

Constantin Chiriac”

Număr de vizualizări :1221


One Comment to “Scrisoare deschisă de susţinere a lui Radu Boroianu la conducerea ICR – ului”

  1. livia spune:

    subscriu

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro