Luna Francofoniei și ”Un om de milioane”, la Teatrul EXCELSIOR

mart. 3rd, 2017 | By | Category: Eveniment

Luni, 6 martie 207, ora 19:00, Teatrul EXCELSIOR va găzdui spectacolul ”Un om de milioane” (”Un être sans pair”), în regia lui Florin Didilescu, prezentat de trupa de teatru liceal francofon AMIFRAN din Arad. Evenimentul are loc în cadrul Lunii Francofoniei în România, cu sprijinul Institutului Francez din București. Spectacolul are la bază textul omonim scris de dramaturgul arădean Ioan Peter, tradus și adaptat în limba franceză de Liana Didilescu Marechal. Intrarea este liberă. Cu trimiteri discrete la Cehov, Shakespeare, Beckett, Mihail Sebastian sau la Cervantes, acest spectacol face referire la eternele probleme ale omenirii pe care teatrul – încă de la începuturile sale – ne invită să le explorăm.

Fondată în anul 1990, sub egida asociației cu același nume, trupa AMIFRAN a fost concepută ca un atelier de teatru cu acces gratuit deschis elevilor pe parcursul întregului an școlar și reunește în prezent tineri de la Colegiul Național „Moise Nicoară”, Liceul German „Adam Müller Guttenbrunn” și de la Colegiul Național Pedagogic „Dimitrie Țichindeal” din Arad.

Tinerii participă constant la festivalurile francofone din rețeaua ARTDRALA (www.artdrala.eu), precum și la Întâlnirile Teatrului Tânăr European, organizate de Centrul de Cercetări Culturale CREARC din Grenoble (www.crearc.fr). Atelierul liceenilor este dublat de cel al școlarilor din clasele primare și gimnaziale – trupa MiniAMIFRAN, care activează pe lângă Palatul Copiilor. Pentru ei, dar și pentru numeroși tineri amatori de teatru și de limba franceză din țară și din străinătate, asociația AMIFRAN organizează în fiecare toamnă, la Arad, Festivalul Internațional de Teatru al Tinerilor Francofoni.

Un om de milioane (Un être sans pair)
de Ioan Peter
traducerea și adaptarea: Liana Didilescu Marechal
Cu: Cristina Pavel, Mara Popa, Edward Horvath, Valentin Sas, Andrei Maria, Robert Batki și Valentin Maria
Durata: 60 min.
Intrarea liberă

Număr de vizualizări :1048


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro