În curând în librării: „mai drăguț decît Dostoievski”, de Nora Iuga și Angela Baciu

mart. 16th, 2017 | By | Category: Carte in lucru

În curând, la editura Polirom, va apărea volumul „mai drăguț decît Dostoievski”, de Nora Iuga și Angela Baciu. Ilustraţii de Ion Barbu.

mai drăguţ decît Dostoievski. Nu e poezie, nu e proză, nu e jurnal, nu e eseu, nu e decât o conversaţie între două prietene la o cafea…De ce mai drăguţ decît Dostoievski? Totul e un plagiat, că tot se poartă. Pe peronul metroului o fată îi spune altei fete: “Ştii că am citit Idiotul de Dostoievski?”. “Şi cum, e chiar idiot?”. “Nu, e drăguţ”. Nici protagonistele-autoare, Nora şi Angela, nu sînt mai prejos, altfel Ion  Barbu, nu cel de la Râpa Uvedenrode, Ion Barbu de la Petrila, nu s-ar fi lăsat ademenit. Cartea e un spectacol la care se face haz de necaz, se râde mult, se plânge din amor, se-nvaţă expresii şi nume de bucate, de găteli şi snoave balcanice, venind dinspre porturile şi bazarele dunărene. Se cugetă-adânc, se iubeşte platonic, teuton-medieval, cu halebarde, bastioane şi turnuri cu ceas ca la curtea Regelui Arthur. În amestecul ăsta apar brusc elefanţi şi figuri de ultimă oră. Din când în când se povestesc vise, uneori fantasmagorice, alteori politicall corect şi toate ordonanţele ori sentinţele le trage CORUL ANTIC în limba latină, fireşte. Apoteoza e atinsă odată cu sosirea mult aşteptatului Mister T. alias Ducibal, întors victorios de la vânătoarea de lei.

Nora, Angela şi la mijloc magicianul Ion

(text coperta IV)

www.polirom.ro/noutati/carti-in-pregatire/

Număr de vizualizări :1888


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro