Editura Rediviva din Milano a republicat “Jurnalul Fericirii” de N. Steinhardt, în limba italiană

mart. 27th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Editura Rediviva din Milano anunță, publicul cititor din Italia, republicarea în limba italiană a volumului “Jurnalul Fericirii” de N. Steinhardt. Este a doua republicare în limba italiană a acestui volum, după apariția sa, la editura Il Mulino din Bologna, în traducerea Gabriellei Carageani și îngrijită de Gheorghe Carageani, 550 p.

Editura mulțumește mânăstirii Rohia care a permis apariția operei scriitorului Nicu Steinhardt. Lucrarea apare în cadrul colecției de ”Spiritualitate”, îngrijită de pr. Gabriel Popescu care s-a ocupat de împaginare și copertă.

”Jurnalul Fericirii” este considerat unul dintre volumele cele mai valoroase ale literaturii române de după 1990.

Rediviva este o editură fondată în ideea de a promova valorile culturale românești și a menține interesul și atenția vie înspre bogăția culturală pe care o prezintă România și pe care o poate oferi tuturor celor care sunt doritori să se îmbogățească din patrimoniul ei cultural.

Fondată în anul 2012 în cadrul Centrului Cultural Italo Român din Milano, asociație de voluntariat cultural, editura numără în jur de 45 de titluri în cele opt colecții ale editurii.

Este prima editura românească din Italia care își propune ca scop specific cunoaștrea autorilor români, traducerea în italiană a unor importante opere literare, cu atenție și înspre istoria României, memorialistica, poezie, dând spațiu autorilor români din Italia dar și autorilor străini să publice. Editura a publicat pentru colecția Memoria si volumul Le catacombe della Romania. Testimonianze dalle carceri comuniste (1945/1964), 220 p., unde se regăseste un capitol dedicat scriitorului Nicu Steinhardt, volum îngrijit de Violeta Popescu, Mirela Tingire, Lorena Curriman, si Claudia Bolboceanu.

Editura Rediviva participă la importante târguri de carte și evenimente de gen din Italia.

www.redivivaedizioni.com

Număr de vizualizări :1148


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro