„Până hăt de carte!”- Campanie de strângere de carte pentru bibliotecile din mediul rural

mart. 23rd, 2017 | By | Category: Postcard

Biroul Parlamentar al Senatorului Dan Lungu a trimis, pe adresa redacției AgențiadeCarte.ro, un comunicat de presă prin care anunță demararea unei campanii publice de strângere de carte pentru bibliotecile din mediul rural. Vă prezentăm textul comunicatului.

”Biroul Parlamentar al Senatorului Dan Lungu, alături de parteneri și voluntari, demarează o campanie publică de strângere de carte pentru bibliotecile din mediul rural. Este cunoscută lipsa cronică de fonduri pentru achiziții în bibliotecile rurale, ca și scăderea dramatică a numărului de cititori în România de astăzi: în jur de 50 % de populația de peste 16 ani nu a citit nicio carte în ultimul an.

Proiectul „Până hăt de carte!” vizează încurajarea lecturii în ruralul ieșean și îmbunătățirea fondului de carte, apelând la sprijinul comunității.

Astfel, ieșenii sunt invitați să doneze unul sau mai multe volume la punctele de colectare amenajate cu sprijinul partenerilor, volume care vor ajunge la unele dintre cele mai vitregite biblioteci de la țară.

Ieșenii binevoitori pot dona cărți în următoarele locuri:

  • Biroul Parlamentar : Str. Grigore Ureche, Nr. 3, bloc Walter Mărăcineanu, mezanin;
  • Retro Cafe: Str. Lascăr Catargi, nr. 50;
  • Meru: Bulevardul Carol I, nr. 3;
  • CUIB: Strada Gavriil Musicescu, nr. 14;
  • Teatru FIX: Str. Cuza Vodă, nr. 10;
  • Acaju: Strada Sfântul Sava, nr. 15.

Totodată, cei care vor să doneze și se află în imposibilitatea de a ajunge la locațiile mai sus menționate ne pot contacta (0725/321 313) și o echipă de voluntari se va deplasa la domiciliu.

„Până autoritățile vor pune la punct o strategie coerentă și bugetată de revitalizare a culturii în mediul rural și a ruralului prin cultură, cred că astfel de inițiative, fie că vin de la ONG-uri sau din altă parte, sunt foarte utile. Ele reușesc să îmbunătățească doar punctual și relativ situația, însă ne păstrează vie atenția asupra problemei, sensibilizează comunitatea, opinia publică, explorează soluții” a declarat Dan Lungu, senator USR de Iași.

Prin donații, ieșenii au acum ocazia să contribuie la creșterea accesului la carte, volumele fiind desinate să ajungă până în bibliotecile din cele mai îndepărtate sate!”

Număr de vizualizări :3178


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro