”Mărțișoare la Mărțișor”

mart. 1st, 2017 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 1 martie 2017, ora 11.00, Casa memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor” și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la lansarea programului ”O nouă primăvară la Mărțișor”, care va demara cu tradiționala întâlnire ”Mărțișoare la Mărțișor”. La întâlnire participă Asociația Internațională a Femeilor din București, alături de care vom viziona, în premieră la Casa memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”, documentarul ”Prisaca lui Tudor Arghezi”, realizat de Paul Anghel și Stuiourile Sahia Film, în 1959. Pe parcursul întregii luni, documentarul va putea fi vizionat de vizitatori, în Tipografia din curtea argheziană, acum deschisă și publicului, la cerere și în varianta subtitrată în limba engleză. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

În luna martie, vă așteaptă și o nouă serie de ateliere pentru copii, organizate în week-end sau, la cerere, și în timpul săptămânii, în limita locurilor disponibile. Activitatea organizată aici va începe cu vizionarea unor fragmente din tableta cinematografică Prisaca lui Tudor Arghezi. Copiii îl pot vedea pe scriitor plimbându-se prin livada înflorită într-o zi de primăvară a anului 1959, mângâindu-l pe Zdreanță, stând la masă cu familia sau potrivind cuvinte în liniștea nopții, la biroul din „Camera de reverie”, iar apoi vor descoperi împreună cu coordonatoarea atelierelor, Doro, că albinuțele, furnicile, găinile, câinii, pisicile, toate elementele naturii și persoanele acestui univers apar și în scrierile poetului. Și pentru că primăvara a sosit, copiii vor pregăti și zambile ciufulite de hârtie și alte surprize.

Programul are o durată de aproximativ 60 minute, iar prețul unui bilet de participare este de 5 lei de persoană (include vizitarea Casei memoriale „Tudor Arghezi – Mărțișor”). Părinții pot viziona între timp documentarul Prisaca lui Tudor Arghezi.

Cu această ocazie, vă anunțăm și trecerea la programul de vară, începând cu 1 martie toate casele memoriale ale Muzeului Național al Literaturii Române fiind deschise în intervalul orar 10.00-18.00. Pentru mai multe detalii: www.mnlr.ro sau direct pe pagina de Facebook a MNLR: www.facebook.com/muzeul.literaturii.romane/

Număr de vizualizări :765


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro