”Din cauzele crizei sufleteşti de azi. Conferinţe la Radio”- dezbatere şi audiţie specială marca Editura Casa Radio

mart. 3rd, 2017 | By | Category: Postcard

Marți, 7 martie 2017, de la orele 18.00, la Ceainăria Cărtureşti din Strada Pictor Arthur Verona 13-15 din Bucureşti,  Editura Casa Radio vă invită la o dezbatere şi audiţie specială marca Radio România, prilejuită de apariția audiobook-ului ”Din cauzele crizei sufleteşti de azi. 26 de conferinţe radiofonice susţinute de Alice Voinescu între 1933 şi 1943”.

Prima femeie doctor în filozofie din România, excepţională profesoară de estetică şi istoria dramaturgiei, scriitoare, îndrumătoare spirituală la Asociația Creștinelor Femei și mentor al președintei sale, domnița Ileana, conferențiară la Radio în cadrul unor emisiuni de marcă precum „Universitatea Radio”, „Ora femeii”, „Ora tineretului”, „Viața culturală străină”, Alice Voinescu dovedește în scrierile sale radiofonice un extraordinar spirit pedagogic. Modul în care își expune tema intervenției sale, fie aceasta literară, estetică, socială, stilistica discursului său – toate scot la iveală o gândire originală și nuanțată, o personalitate cultivată, conștientă de rolul său educativ, acela de formare a unei generații tinere și de sfătuitoare – fermă și blândă în același timp – a femeilor tinere.

Audiobook-ul apărut la Editura Casa Radio în Colecția „Universitatea Radio” conține, pe lângă conferințele radiofonice, și un Medalion Alice Voinescu, semnat de Alexandru Paleologu, alături de „O mărturisire de credință” ce îi aparține lui Andrei Cornea, precum și Pagini de Jurnal în lectura Cristinei Deleanu. Cartea conține un cuvânt-înainte de Doina Mândru, o prezentare de Alexandru Paleologu și o postfață de Theodor Paleologu.

Despre personalitatea lui Alice Voinescu și rolul acesteia în conturarea unui discurs feminist, despre actualitatea unor asemenea conferințe radiofonice și despre audiobook-ul apărut la Editura Casa Radio vor vorbi Cristina Deleanu, Doina Mândru, Cristina Voinea, Theodor Paleologu şi Andrei Cornea.

La Editura Casa Radio marile voci dau cortina la o parte!

Mai multe detalii pe www.edituracasaradio.ro

Număr de vizualizări :967


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro