spot_img

Judith State, actrița din ”Sieranevada”, va deschide noul sezon Round Table România

Joi, 9 februarie 2017, de la ora 17:00, în Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică (Str. Știrbei Vodă nr. 33), Judith State va fi prima invitată a Valentinei Sandu – Dediu în debutul noului sezon Round Table România. Cunoscută publicului larg prin rolul Sandrei din „Sieranevada” (r. Cristi Puiu), film selectat pentru Palme d’Or în anul 2016, Judith State este unul dintre cei mai activi coregrafi români. Însă puțini știu că primul flash-mob de amploare din România a fost inițiat de Judith State, când peste 200 de oameni au dansat în centrul Capitalei pentru a-i aduce un omagiu lui Michael Jackson. Încă de la debutul proiectului, în toamna anului 2015, deschiderea fiecărui sezon Round Table a fost dedicată promovării dansului contemporan, prin prezența coregrafilor Răzvan Mazilu (Sezonul 1), Cosmin Manolescu (Sezonul 2), Vava Ștefănescu (Sezonul 3), completând tradiția prin ediția dedicată lui Judith State.

Inițiat de UCIMR, proiectul însumează până în prezent 25 de evenimente, cu zeci de mii de vizualizări pe internet. Începând cu acest sezon, Round Table se va desfășura după un format itinerant, cu ediții în București, Brașov, Sibiu și Târgu-Mureș, nelipsind intermediile artistice live. Cu acest prilej, organizatorii au completat numele proiectului, devenind Round Table România. Printre invitații Sezonului 4 se numără Luiza Zan, Dan Perjovschi, Horia Mihail și Tiberiu Soare.

„Programul Round Table România urmărește, și în acest sezon, promovarea artiștilor români ce s-au făcut remarcați pe scenele internaționale, printr-un efort de redobândire a unei mentalități frumoase: aceea de a ne revalorifica elitele actuale românești.” Valentina Sandu – Dediu

La evenimentul de deschidere, intrarea va fi liberă, prin solicitarea invitației la adresa round.table.bucuresti@gmail.com

Toate cele 8 ediții ale Sezonului 4 vor fi transmise în direct pe EnjoyTV.ro.

Despre Judith State

Motto:

„Dacă nu eşti cu inima în ceea ce faci, mai bine nu faci. Dacă nu vorbeşti despre adevăr, mai bine taci. Că este vorba despre curaj şi generozitate.”

(Judith State, într-un interviu cu Vlad Odobescu).

Judith State este licențiată a Facultății de Limbi și Literaturi Străine, dansatoare profesionistă, coregraf și, în ultima perioadă, s-a făcut remarcată ca actriță în fimul regizat de Cristi Puiu, „Sieranevada”.

Mărturisește că și-a dorit să facă dans din copilărie. Această dorință a început în momentul în care a fost chemată de fratele ei să vadă videoclipul lui Michael Jackson pentru piesa „Smooth Criminal”. A simțit o energie și o vibrație, a fost fascinată de perfecțiunea sincronului. Probabil că în acele momente – în copilărie – nu se gândea că peste ani va organiza un flashmob, cu 200 de oameni, la Piața Romană, un tribute pentru Michael Jackson.

O întâlnire care a marcat-o a fost întâlnirea cu Răzvan Mazilu. Au colaborat la spectacolul „Depeche/Dance” în 2009, pus în scenă la teatrul „Odeon”. Îl consideră un spectacol al dansatorilor care l-au conceput. Toți erau de ,,neînclocuit” – un spectacol gândit și simțit de fiecare în parte, imposibil de reluat într-o altă formulă.

Judith State a obținut o bursă în U.S.A la „Broadway Dance Centre” unde a studiat 4 luni în cadrul programului internațional de pregătire I.S.V.P. Broadway Dance Center. A fost o perioadă de perfecționare dar și de introspecție foarte intensă. Stilurile de dans se schimbau frecvent de la balet clasic la jazz şi de la hip-hop şi street-jazz la dans contemporan, astfel că s-a întors din SUA cu mult mai multă asumare și determinare.

Din anul 2012 este inițiatoare a „DaDans Project”, dedicat celor pasionați de dans și coregrafie. Proiectul a dus la realizarea unei co-producții româno-germane, „Magnetic Fields”, alături de compania de dans „subsTANZ” a coregrafului Massimo Gerardi. Un an plin de realizări pentru Judith State este 2014. În acest an a fost bursieră la „ImpulsTanz Vienna International Dance Festival” prin Wild Card-ul oferit de Asociația 4Culture; a realizat, ca asistent de coregrafie și interpret, alături de Răzvan Mazilu, muzicalul „West Side Story” la Teatrul „Odeon” și a semnat o parte din coregrafia spectacolului „Hai iu iu nu Hi you you” în regia lui Radu Afrim și a spectacolului de teatru „Vrei sa mori în locul meu?” la Teatrul Nottara.

Judith State a colaborat cu mari coregrafi a momentului: German Jauregui, Inaki Azpillaga, Brice Mousset, Massimo Gerardi, Laura Aris, Francesca Harper, Dana Foglia, Billy Bell, Chris Hale, Derek Mitchell, Luam, Candace Brown, Jared Grimes, Chris Judd, Neil Schwartz sau Jared Jenkins.

În prezent, predă constant cursuri de dans contemporan pentru începători și dansatori profesioniști la W.A.S.P. – Working Art Space and Production, Casa de Balet și Linotip – Centru Independent Coregrafic și dansează în „Clean Me” – GoPlastic Company (Germania), „Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită” – Teatrul Odeon, „Nesomn”, „Promised Land” și musicalul „My Fair Lady”.

Seara de joi se va încheia printr-o invitație la degustare de vinuri oferită de Senator Wine, prin prezența somelierului Istvan Pentek.

Cel de-al patrulea sezon Round Table România se va desfășura în Sala de Operă a Conservatorului bucureștean, renumită pentru calitățile sale acustice. O parte din scenografie cuprinde mobilierul Delta Studio, companie implicată de 20 de ani în promovarea design-ul românesc la cele mai bune standarde, alături de branduri renumite la nivel internațional. Masa în jurul căreia se vor purta dialogurile cu artiștii invitați face parte din colecția „Țol” creată de arh. Cristina Bulat după inspirație folclorică românească, proiectele arhitectului primind numeroase aprecieri în reviste de profil internaționale.

Round Table București este un proiect al UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, inițiat în toamna anului 2015. Arhiva completă a evenimentelor este disponibilă pe canalul de YouTube al EnjoyTV România.

Despre UCIMR

UCIMR  este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 21 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.

Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.

De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ.

Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508