Întâlnire între conducerea British Council și președintele Institutului Cultural Român, Radu Boroianu

feb. 23rd, 2017 | By | Category: Postcard

Joi, 23 februarie 2017, președintele Institutului Cultural Român, Radu Boroianu, i-a primit în vizită pe reprezentanții din conducerea British Council – Sir Ciarán Devane, președintele British Council și Nigel Bellingham, director al British Council România.

În cadrul întrevederii s-au adus în discuție rolul îndeplinit de Institutul Cultural Român în contextul politicilor culturale internaționale și europene, coerența mesajelor interinstituționale în contextul Brexit, activitatea EUNIC și rolul cultural îndeplinit de schimburile interuniversitare, în plan internațional. Nu în ultimul rând, a fost reamintită creativitatea românească, atribut important în stabilirea unei reputații internaționale a țării noastre, pe fondul coeziunii de opinii și proiecte din cadrul Uniunii Europene.

Revenind la EUNIC și la rolul îndeplinit de Institutul Cultural Român în coordonarea proiectelor culturale stabilite prin Strategia multianuală, președintele ICR, dl. Radu Boroianu, a insistat asupra valorii culturale deținută de manifestul latinității, limba latină considerată drept „prima instituție continental-europeană”, proiect care va fi definitivat și înaintat în următorii doi ani către importante instituții culturale europene.

Întâlnirea dintre reprezentanții conducerii Institutului Cultural Român și cei ai British Council a avut drept scop reitererea traseului comun al proiectelor culturale în context european și internațional, pe fondul unei infrastructuri economice și educaționale solide, stabilindu-se ideea de schimb de cultură redefinită drept bun cultural.

Număr de vizualizări :751


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro