Expoziția ”Obiecte preistorice din Colecţia Severeanu”

feb. 2nd, 2017 | By | Category: Eveniment

Vineri, 3 februarie 2017, orele 17.00, în Sala cu Vitralii a Muzeului George Severeanu (Str. Henri Coandă nr. 26), Muzeul Municipiului București vă invită la vernisajul expoziției ”Obiecte preistorice din Colecţia Severeanu”. Expoziția cuprinde piese mai puțin cunoscute din Colecția „Maria și dr. George Severeanu”, donată Muzeului Municipiului București în anul 1939. Dintre acestea fac parte obiecte preistorice din spațiul carpato-danubian, vase ceramice din Egiptul Predinastic și unelte de silex din nordul Europei, selecția fiind un bun prilej de a călători în timp, din paleolitic până în prima epocă a fierului.

Ca orice colecție privată, aceasta are o istorie unică al cărei personaj principal este fondatorul său și oglindește, printre altele, personalitatea, gradul de erudiție, situația materială, statutul social, gusturile estetice și artistice ale colecționarului, fiind și amprenta paradigmelor socio-politice specifice perioadei în care au avut loc achizițiile – Drd. Vasile Opriş, muzeograf în cadrul Muzeului George Severeanu și curator al expoziției.

Expoziția Obiecte preistorice din Colecţia Severeanu continuă seria de incursiuni tematice care a debutat în anul 2013 în cadrul muzeului cu scopul de a oferi publicului ocazia de a admira colecții valoroase.  Deschiderea expunerii permanente a Muzeului George Severeanu va avea loc în toamna anului 2017.

Expoziţia Obiecte preistorice din Colecţia Severeanu poate fi vizitată de marți până duminică, intervalul orar 10.00 – 18.00, în perioada 3 februarie – 2 aprilie 2017. Muzeul George Severeanu vă invită să vizitați și expoziția Istoria circulației monetare în București și în împrejurimi, deschisă, de asemenea, până la data de 2 aprilie 2017.

***

Muzeul George Severeanu este găzduit în fosta reședință a medicului radiolog George Severeanu (1879-1939) și cuprinde o impresionantă colecție de numismatică (cca. 9000 de piese). Pasionat de cultura antică, acesta a colecționat și vase grecești, sticlărie romană, artefacte din bronz și marmură, pe care le puteți descoperi în expunerea permanentă a muzeului și în diferitele expoziții temporare organizate la sediu.

Număr de vizualizări :889


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro