spot_img

Editura Arthur publică ”Animale fantastice și unde le poți găsi”

Editura Arthur anunță publicarea în limba română a scenariului original al filmului ”Animale fantastice și unde le poți găsi”, ca parte a ”Lumii Vrăjitorilor” creată de J.K. Rowling. Inspirat de manualul original al lui Newt Scamander, ”Animale fantastice și unde le poți găsi” este o poveste nouă și originală ce marchează debutul scenaristic al lui J.K. Rowling, autoarea îndrăgitelor cărți din seria ”Harry Potter” devenite bestselleruri internaționale. Cartea conține scenariul scris de J.K. Rowling pentru filmul ”Animale fantastice și unde le poți găsi” – o aventură plină de suspans, cu o mulțime de creaturi magice și de personaje remarcabile. Ediția în română a scenariului se va găsi în librării din 20 februarie 2017. Ediția în limba română a cărții este disponibilă pentru precomenzi pe site-urile Grupului Editorial ART (www.editura-arthur.ro) până în data de 20 februarie 2017, la prețul special de 33 de lei.

Acțiunea din Animale fantastice și unde le poți găsi are loc în 1926, când Newt Scamander își încheie turul în jurul lumii, în căutarea și documentarea celor mai rare creaturi magice. Ajunge și la New York, unde nu are de gând să stea prea mult. Ar fi trebuit să fie o vizită fără nimic neprevăzut, numai că în peisaj apare un Nemag (așa se numesc Mageamiii în America) pe nume Jacob și Newt își rătăcește geamantanul. Când din geamantan scapă câteva animale fantastice, este foarte clar că urmările pot fi grave atât pentru Lumea Vrăjitorilor, cât și pentru cea a Nemagilor.

Filmul produs de Warner Bros. Pictures după scenariul scris de J.K. Rowling a avut lansarea mondială în data de 18 noiembrie 2016.

Animale fantastice și unde le poți găsi este primul film dintr-o nouă serie de aventuri din magosferă. Filmările au avut loc la studiourile Warner Bros. din Leavesden – casa filmelor cu Harry Potter de mai bine de un deceniu – și în Liverpool. Regizat de David Yates, realizatorul ultimele patru filme cu Harry Potter, filmul reunește o parte din vechea echipă, printre care producătorii David Heyman, J.K. Rowling, Steve Kloves și Lionel Wigram.

J.K. ROWLING este autoarea celor șapte cărți din seria Harry Potter, publicate între 1997 și 2007, vândute în peste 450 de milioane de exemplare în toată lumea, distribuite în peste 200 de teritorii, traduse în mai mult de 79 de limbi și ecranizate în opt filme de mare succes.

J.K. Rowling a mai scris trei cărți inspirate din universul lui Harry Potter, publicate în scopuri caritabile: Quidditch, o perspectivă istorică și Animale fantastice și unde le poți găsi, pentru organizația Comic Relief, și Poveștile bardului Beedle pentru asociația caritabilă Lumos,  care vine în ajutorul copiilor din medii defavorizate.

În 2012 a fost lansat site-ul Pottermore, unde fanii se pot bucura de texte inedite și pot descoperi detalii despre lumea vrăjitorilor.

Pe lângă scenariul scris pentru Animale fantastice și unde le poți găsi, J.K. Rowling a colaborat la scrierea piesei Harry Potter și copilul blestemat: Piesă în două părți, o poveste nouă și originală scrisă de J.K. Rowling, John Tiffany și Jack Thorne, și regizată de Jack Thorne. Piesa a avut premiera la un teatru londonez din West End, în data de 30 iulie 2016, iar în octombrie 2016 Editura Arthur a publicat versiunea în limba română a scenariului repetiției cu public.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508