Concert Athenaeum Brass Quintet, în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor – 2017”

feb. 28th, 2017 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 4 martie 2017, în Sala Mare a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchievici”, ICR Chişinău în colaborare cu Filarmonica Naţională „Serghei Lunchievici” organizează, în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor – 2017”, un concert de muzică de cameră susţinut de Athenaeum Brass Quintet. Intrare liberă.

Athenaeum Brass Quintet este un ansamblu profesionist format din membri  Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti: Mihai Toth (trompetă), Bogdan Octavian (trompetă), Luca Ioan-Gabriel (corn), Florin Pane (trombon) şi Laurenţiu Sima (tubă). Athenaeum Brass Quintet are un repertoriu bogat, interpretând lucrări de muzică renascentistă şi barocă în transcripţie pentru cvintet de alămuri, cărora li se alatură partituri celebre ale literaturii clasico-romantice, un accent deosebit punându-se pe muzica de divertisment a secolului XX (Broadway, teme de jazz, muzică pop-rock etc.).

În cadrul concertului de la Chişinău, cei cinci muzicieni vor fi acompaniaţi de percuţionistul Ionuţ Sebastian Bratu.

În program:

Partea I
The arrival of the Queen of Sheeba – G.F. Haendel
Concerto grosso – A.Vivaldi – Bach
Canon –  Pachelbel
Jesus bleibet meine freude – J.S.Bach
Concert pentru 2 trompete – A. Vivaldi

Partea a-II-a
Dans ungar nr. 6 – J.Brahms
The Entertainer – Scot Joplin
Trisch-Trasch – J.Strauss
Kiler Tango
Samba
La Cumparsita tango
Take Five
Hip Lips
Carry Me Back to Old Virginny

Partener media: TVR MOLDOVA

Număr de vizualizări :847


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro