„Cod Roșu!”, al patrulea spectacol al stagiunii 2016-2017, la Clubul Dramaturgilor

feb. 24th, 2017 | By | Category: Eveniment

Luni, 27 februarie 2017, ora 18.00, Institutul Cultural Român și Uniunea Scriitorilor din România, prin Filiala București – Dramaturgie, prezintă  al patrulea spectacol al stagiunii 2016-2017. Evenimentul va avea loc la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38), unde va fi prezentat spectacolul-lectură ”Cod Roșu! ”de Olga Delia Mateescu.

Își dau concursul actorii: Alexandra Sălceanu, Sorina Ștefănescu, Irina Ungureanu, Ionuț Kivu. Regia: Ionuț Kivu. Spectacolul  va fi urmat de comentarii și aprecieri ale publicului moderate de Horia Gârbea, președintele Filalei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor.

Olga Delia Mateescu este o binecunoscută actriță de teatru și film, societară de onoare a Teatrului Național București. Ca scriitoare, este autoarea a numeroase volume de teatru și proză, membră a Uniunii Scriitorilor din România, ale cărei premii le-a obținut pentru mai multe volume. Piesa Cod Roșu! este o comedie la limita absurdului, dar inspirată din realitatea românească de zi cu zi. Degradarea relațiilor umane și interpretarea abuzivă a credinței aduc personajele în situații limită. Obișnuința de a gândi și de a vorbi în clișee anulează eficiența comunicării. Pline de haz, văzute din afară, situațiile paroxistice se aglomerează într-o cavalcadă periculoasă. Din fericire, ca în orice comedie, totul se termină cu bine.

Partener: Radio România Cultural.

Intrarea este liberă.

Număr de vizualizări :871


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro