”NEW DRAMA” – Concurs de dramaturgie pentru adolescenți

feb. 16th, 2017 | By | Category: Postcard

Au mai rămas doar două săptămâni în care adolescenții din toată țara se pot înscrie la Concursul de dramaturgie ”NEW DRAMA”, organizat de Teatrul EXCELSIOR.  Cea de-a treia ediție a competiției a demarat în luna ianuarie și continuă până în luna iulie, când va avea loc, pe scena Teatrului Excelsior, premiera textului câștigător în anul 2017.

Tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani sunt invitați să scrie o piesă într-un act și să o trimită pe adresa teatrului împreună cu o scrisoare de motivație, prin care să explice de ce își doresc să participe la acest concurs. Textele înscrise vor fi jurizate de profesioniști din domeniul teatrului. În urma selecției, șase dintre acestea vor ajunge în faza finală a proiectului. Tinerii participă apoi la un atelier de scriere dramatică, iar textele lor sunt transformate în spectacole-lectură. Piesa desemnată câștigătoare va fi pusă în scenă, iar spectacolul va intra în repertoriul Teatrului EXCELSIOR.

CALENDARUL CONCURSULUI NEW DRAMA

 • Ianuarie 2017 – lansarea proiectului
 • Data limită pentru înscrierea textelor – 1 martie
 • 15 martie 2017 – anunțarea celor șase titluri finaliste
 • 8-9 aprilie 2017 – atelierul de scriere dramatică
 • 27-28 mai 2017 – spectacole lectură la Teatrul EXCELSIOR
 • Iulie 2017 – premiera spectacolui montat pe baza piesei câștigătoare

ETAPELE DE DESFĂȘURARE A CONCURSULUI NEW DRAMA

 • Jurizarea textelor înscrise și desemnarea celor șase piese finaliste
 • Un atelier de scriere dramatică pentru cei șase finaliști, susținut la Teatrul EXCELSIOR de un dramaturg reputat
 • Spectacole lectură pe baza celor șase texte finaliste, cu regizori și actori profesioniști, în urma cărora juriul va desemna piesa câștigătoare
 • Textul câștigător devine spectacol, montat la Teatrul EXCELSIOR în stagiunea
  2017-2018

NEW DRAMA se adresează tuturor adolescenților pasionați de teatru încurajându-i să își dezvolte imaginația prin însușirea și dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică. Este primul proiect din cadrul Programului EXCELSIOR EDUCAȚIONAL, care are ca obiectiv folosirea educaţiei ca modalitate de transmitere şi producere a culturii, prin activităţi artistice în care tinerii sunt direct implicați. Programul urmăreşte îmbunătățirea orizontului cultural al copiilor, asigurarea unui mediu propice exersării şi cultivării diferitelor înclinații și aptitudini.
Website: www.teatrul-excelsior.ro/new-drama/
Facebook: www.facebook.com/Teatrul-Excelsior-Bucuresti-278030202238340/?fref=ts

Număr de vizualizări :747


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro