”Brâncuși împotriva Statelor Unite”, la Teatrul Odeon

feb. 9th, 2017 | By | Category: Eveniment

Duminică, 19 februarie 2017, de la ora 19.30, la sala Studio, cu ocazia împlinirii a 141 de ani de la nașterea sculptorului CONSTANTIN BRANCUȘI, Teatrul Odeon vă invită la  spectacolul ”Brâncuși împotriva Statelor Unite”.

Text și Regie- Éric Vigner

Traducere- George Banu

​Asistent regie- Vlad Chiriţă

Decor și costume- Constantin Ciubotariu ​

Light design- Kelig le Bars ​

Sound design- John Kaced

Cu: Mugur Arvunescu, Richard Bovnoczki, Mircea N. Creţu, Marius Damian, Elvira Deatcu, Laurenţiu Lazăr, Relu Poalelungi, Virginia Rogin, Oana Ștefănescu, Carmen Tănase

O producție Teatrul Odeon și Compania Suzanne M (Franța) realizată cu sprijinul Ministerului Culturii din Franța, Institutul Francez, Region Bretagne, Ambasada Franței în România.

Regizorul francez Éric Vigner a recreat spectacolul realizat inițial în 1996, pentru cea de-a 50-a ediție a Festivalului de Teatru de la Avignon, pe baza documentelor celebrului proces intentat de Constantin Brâncuși în 1927, indignat că o serie din sculpturile sale, printre care și Pasărea în spaţiu, au fost încadrate de vameșii americani în categoria „ustensile de bucătărie și echipament spitalicesc“.

Spectacolul va fi urmat de discuții cu publicul, moderate de criticul de teatru George Banu. Traducătorul piesei și realizatorul cărții-program ”Brâncuși împotriva Statelor Unite”, publicată la Curtea Veche Publishing, va fi disponibil și pentru o sesiune de autografe.

Veți avea totodată ocazia să vizionați, în foaierul Sălii Studio, filmul documentar ”Brâncuși – Mari Români Campanie TVR”, realizator Cornel Mihalache, cu participarea lui Dan C. Mihăilescu.

Prețul biletelor: 21,20 lei și 12,72 lei

Durata spectacolului: 1h 50 min

Număr de vizualizări :870


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro