Vasile Cătărău expune ”INDUS ÎN INDUSTRIALIZARE”, la Galateea Contemporary Art

ian. 31st, 2017 | By | Category: Postcard

Marți, 7 februarie 2017, ora 19.00, Galateea Contemporary Art şi artistul Vasile Cătărău  vă invita la vernisajul expoziției ”INDUS ÎN INDUSTRIALIZARE” . Expoziţia se poate vizita în  perioada 7 februarie – 6 martie 2017. Intrarea este liberă.

„La 27 de ani de la evenimentele din decembrie ’89,  comunismul românesc continuă să reprezinte un subiect de interes şi o temă de reflecţie pentru public. Este motivul pentru care artistul gălățean Vasile Cătărău deschide expoziția tematică INDUS ÎN INDUSTRIALIZARE, o re-semantizare a perspectivei muncitorești pe care o oferea viața de zi cu zi în fabricile și uzinele socialiste. Ideile sale și cercetarea de arhivă se materializează într-o expoziție încadrată în categoria instalație, prin care artistul surprinde  dimensiunea socială a muncii fizice din perioada comunistă. Reconsiderarea ”miracolului” industrial comunist și abordarea din perspectiva mașinizării persoanei exprimă depărtarea față de umanitate, conducând spre o automatizare și instinctualizare a procesului de muncă”, după cum subliniază Vincentziu Pușcașu în textul critic și statement-ul expoziției.

Elaborarea expoziției s-a realizat cu ajutorul galeriei Galateea Contemporary Art,  a ceramistului Vasile Cercel, iar textele critice au fost realizate de Vincentziu Pușcașu.

Expoziţia  se bucură de sprijinul următorilor parteneri : Universitatea de Arte și Design Cluj-NapocaBiblioteca V.A. Urechia Galați, X Vision, Viktor Macha.

Parteneri media ai Galateea Contemporary Art:
Radio România Cultural, Modernism.ro, Observator Cultural, Senso TV, Cultura, PORT.ro, ArtClue, Deco si Eco, TV City, România Pozitivã, Onlinegallery.ro, Artindex, ArtLine, B 24-FUN, Zile și Nopți

Număr de vizualizări :980


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro