spot_img

Liliana Țuroiu – nominalizată la titlul “Femeia Anului”, categoria Artă și Cultură

Artist plastic și designer, Lector Universitar Doctor în cadrul Departamentului de Modă al Universității Naționale de Arte București și membru al Uniunii Artiștilor Plastici Profesioniști din România, Liliana Ţuroiu a fost nominalizată, luna aceasta, pentru titlul Femeia Anului la categoria Artă și Cultură, în cadrul prestigioasei Gale de Premiere Femeia Anului, organizată an de an de revista Avantaje și AVON și ajunsă la cea de-a XIX-a ediție.

Îți poți vota preferata din fiecare categorie pe avantaje.ro/femeia-anului/voteaza/1#menuWrap

Și tot aici poți afla mai multe despre Premiile Femeia Anului 2016 și despre nominalizate– de la vedete la personalități din domeniul artistic, jurnalism, antreprenoriat ori responsabilitate socială, cele mai merituase femei ale momentului, cele care transformă obișnuitul în remarcabil.

Ca un adevărat ambasador al valorilor româneşti, Liliana Ţuroiu a promovat în mod constant, în cei 20 de ani de carieră, costumul și tradițiile autentice româneşti prin expozitiile sale de artă și veșmânt contemporan și prin numeroasele conferințe susținute în cadrul unor prestigioase instituții academice internaționale.  Liliana Țuroiu este și Președinte și membru fondator al Fundației Altum Studio Design, organizație prin care s-a implicat în susținerea tinerilor artiști profesioniști și în evenimente caritabile pentru ajutorarea copiilor cu probleme de sănătate.

“Această nominalizare la titlul Femeia Anului, categoria Artă & Cultură – pentru îmbogățirea culturii comunității, prin crearea sau promovarea artelor – mă onorează și vine ca încununare și o recunoașterea publică a proiectelor culturale pe care le-am dezvoltat atât în țară, cât și la nivel internațional, în cei 20 de ani de carieră. Proiecte prin care am promovat constant valorile autentice românești, ca și o nouă abordare a portului popular românesc, adus în context modern.”, declară artistul plastic Liliana Țuroiu.

CÂND MODA SE ÎMPLETEȘTE CU ARTA, CULTURA ȘI VALORILE ROMÂNEȘTI

În 2015 ia naștere proiectul „Zestrea by Liliana Turoiu”, un proiect cultural complex, cu un mesaj și o identitate vizuală foarte puternice. Proiectul cuprinde o colecţie de veșmânt contemporan inspirată din iile, fotele și brâiele românești tradiționale și un catalog de artă și costum „Zestrea”, realizat după un shooting de excepție la Castelul Bran.

După evenimentele expoziționale din Italia, Franța, Austria, Germania, SUA, Portugalia și România din perioada 2015-2016, “Zestrea” a devenit, dintr-un proiect personal, un curent cultural cu implicații transformative. Un proiect care, în cadrul adevăratului său periplu expozițional internațional, promovează frumusețea sufletului românesc exprimat în croiuri, culori, texturi și simboluri readuse la viață de creatoarea sa.

Începând din ianuarie 2016, „Zestrea” este expusă simultan în două muzee de prestigiu – Cetatea Făgărașului și Muzeul Orașului Sinaia – după ce a fost expusă în premieră la Castelul Bran și, ulterior, la Muzeul National Peleș, în Castelul Regal Pelișor.

În mai 2016 Liliana Turoiu lansează linia de cămăși bărbătești de ceremonie „Zestrea”, prima cămașă fiind purtată de unul din cei mai renumiți artiști români ai tuturor timpurilor, Maestrul Gheorghe Zamfir.

Luna iunie marchează lansarea colecției „Bran Dracula’s Castle by Liliana Turoiu” – colectie de inspiratie medievală, creată exclusiv pentru Castelul Bran, dupa succesul de aici al expoziției „Zestrea”.

În septembrie 2016, Liliana Turoiu expune proiectul „Zestrea” la evenimentele de celebrare a 150 de ani de Regalitate în România, organizate la Düsseldorf, Germania de către Institutul Cultural Român și Asociaţia Culturală Româno-Germană Atheneum.

Tot în septembrie, creatoarea este invitată să participe cu două piese emblematice ale colecției “Zestrea” la „Licitația de Valori Tradiționale Românești”, organizată de prestigioasa galerie de artă Artmark, în aceeași seară cu licitația artefactelor aparținând lui Constantin Brâncuși.

În octombrie și noiembrie 2016, „Zestrea by Liliana Turoiu” este expusă la Castelul Bethlen-Haller și este inclusă în filmul de promovare a patrimoniului național, un proiect realizat de Cărturești în parteneriat cu Jidvei.

Tot în noiembrie 2016, Liliana Țuroiu s-a alăturat, ca în fiecare an, organizațiilor caritabile în sprijinirea copiilor cu probleme de sănătate, la cea de-a X-a ediție a evenimentului „Lumină pentru viitor” organizat în București, la Palatul Odeon.

La invitația Ambasadei României în Portugalia, expoziția „Zestrea by Liliana Turoiu” este expusă pe 1 Decembrie 2016 în Palatul Thalia din Lisabona, cu ocazia Zilei Naționale a României. Expoziția a fost deschisă de Excelenta Sa, Doamna Ambasador Ioana Bivolaru, în prezența a numeroase personalități ale vieții culturale și politice.

Între 2 și 12 decembrie, expoziția „Zestrea” este găzduită de Galeria Institutului Cultural Roman din Lisabona.

Pe 22 decembrie 2016, proiectul „Zestrea” se întoarce la București, prin expoziția de fotografie, artă, video și costum de la Ateneul Român. În aceeași seară, cu ocazia Concertului extraordinar de Crăciun, artistele Corului „Filarmoncii George Enescu” au urcat pe scena Ateneului purtând ținute semnate de designerul și artistul plastic Liliana Turoiu.

Anul 2016 aduce în palmaresul Lilianei Turoiu și un Premiu de Excelență pentru susţinerea şi promovarea costumului tradiţional şi a elementelor autentice româneşti prin colecția “Zestrea” în cadrul prestigioasei Gale Internationale „Wine Contest Bucharest” de la Palatul Bragadiru, după ce, la Paris, creatoarei i s-a decernat un premiu special de către Marele Ordin al Cavalerilor Francezi în cadrul ceremoniei organizate la Sala Wagram de către Intercoiffure Mondial.

PALMARESUL EXPOZIȚIONAL AL COLECȚIEI „ZESTREA by LILIANA TUROIU”

Cuprinde, de altfel,  22 de locuri prestigioase din 8 țări, dintre care amintim:

Germania: Palatul Jagerhof și Opera din Dusseldorf; Târgul Internațional de Turism de la Stuttgart; Pavilionul României din cadrul Târgului ITB Berlin;

Austria: Palatul Schonbrunn, Viena;

Italia: Universitatea Sapienza, Roma; Accademia di Romania, Roma; Expoziţia Universală de la Milano;

Franța: Sala Wagram, Paris;

Portugalia: Palatul Thalia, Lisabona; Galeria Institutului Cultural Roman din Lisabona.

România: Castelul Bran; Muzeul Naţional Peleş – Castelul Pelişor; Castelul Bethlen-Haller, Jidvei; Ateneul Român, Palatul Bragadiru și Palatul Cesianu-Racoviță– Galeria Artmark.

Află mai multe despre proiectele artistului plastic Liliana Țuroiu de pe: lilianaturoiustudio.com, zestrea-collection.com, facebook.com/Liliana Turoiu Studio – Official și youtube.

#LilianaTuroiu #ColectiaZestrea #FemeiaAnului

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508