Lansarea eseului poetic ”Visători la steaua singurătății” realizat de Eusebiu Ștefănescu, la Cercul Militar Național

ian. 10th, 2017 | By | Category: Eveniment

Joi, 12 ianuarie 2017, de la ora 15.00, Cercul Militar Național organizează, un eveniment dedicat celebrării Zilei Culturii Naționale. Cu acest prilej va fi prezentat publicului unul dintre cele mai semnificative demersuri artistice realizate de către actorul care dă și numele sălii de spectacole din cadrul instituției, și anume Eusebiu Ștefănescu. Este vorba despre eseul poetic ”Visători la steaua singurătății” care va fi prezentat în dublă ipostază: pe suport video – film realizat de ABI-Fundație, cu fonduri AFCN, în anul 2014, regia Pascal Ilie Virgil, în incinta fostului Muzeu Național al Literaturii Române -, și pe alt suport, audiobook realizat de Editura Casa Radio în 2015 – un document unic ce conține imprimarea specială pe care Eusebiu Ștefănescu, împreună cu fiul său, Ion Bogdan Ștefănescu, au realizat-o la Radio România, cu câteva luni înainte ca marele actor să se stingă din viață.

”Visători la steaua singurătății” a fost cel mai longeviv spectacol pe care l-am realizat cu tatăl meu, Eusebiu Ștefănescu. În consecință, spectacolul a avut și foarte multe variante, de-a lungul timpului, până a ajuns la forma din filmul, realizat în 2012 de ABI-Fundație, cu finanțare AFCN, regia Pascal Ilie Virgil. Filmul are o dublă valoare de document: îl are în prim plan pe Eusebiu Ștefănescu, unul dintre cei mai mari recitatori ai României, într-un eseu poetic ce pune în oglindă temele esențiale abordate de către cei doi corifei ai poeziei românești: Mihai Eminescu și Nichita Stănescu, și prezintă, prin cadrele alese, spații ale fostului Muzeu Național al Literaturii Române. Coloana sonoră este alcătuită din compozițiile mele sau aranjamente pe care le-am realizat împreună cu Trio Contraste.

Dar chintesența acestui laborator artistic ținut la foc continuu ani de zile o reprezintă CD-ul ce, în mod firesc, poartă același nume – ”Visători la steaua singurătății” -, realizat de Casa Radio în 2015. Eseul poetic este perfect conturat, iar coloana sonoră, mult îmbogățită. CD-ul va fi lansat în cadrul evenimentului organizat de Cercul Militar Național pentru celebrarea Zilei Naționale a Culturii, prin prezența celei care s-a ocupat, în mod aplicat, de realizarea acestui suport audio – Anamaria Spătaru.’’, a declarat Ion Bogdan Ștefănescu.

Intrarea este liberă.

Număr de vizualizări :1027


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro