Lansare de carte: „Ocolul Pământului. Jurnal”, de Gheorghe Bejan

ian. 18th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 20 ianuarie 2017, ora 17.00, la Biblioteca Județeană ”Octavian Goga” din Cluj-Napoca, editura Școala Ardeleană vă invită la lansarea volumului ”Ocolul Pământului. Jurnal”, de Gheorghe Bejan. Prezintă: Sorina Stanca, Lucian Cristea, Vasile G. Dâncu.

”Autorul-om sau omul-autor s-a folosit pe sine din plin cu scrupulozitate, tenacitate, meticulozitate, alternând umorul cu lirismul, redactând și ținând la zi un veritabil jurnal de bord i-aș spune în pripă, însă munca sa depășește cu mult în complexitate parametrii stricți ai genului.

Sunt destui printre noi care au șansa unei călătorii incitante, mai mult sau mai puțin de durată. Câți însă avem, repet, generozitatea, impulsul, motivația sufletească, cu răbdarea presupus inerentă, de a pune pe hârtie pentru a rămâne virgine și-apoi redate intact trăiri, senzații și impresii care altfel, doar povestite sau repovestite prin viu grai și-ar pierde mult din prospețime, savoare, autenticitate, derapând poate și în „cosmetizări” pe fondul trecerii timpului sau a sufocării cantitative a unui material dens, stocat în amintiri doar…” – Lucian Cristea

* * *

”Visul a fost îndeplinit. Am călătorit 4 luni pe mare şi am văzut aproape tot pământul. Fotografiile, filmele despre locurile vizitate ne-au pregătit pentru călătorie, dar realitatea e mult mai tulburătoare. Când ajungi în mijlocul peisajului sau în faţa unui monument, clădire, simţi cum inima-ţi bate mai puternic, sufletul şi corpul îţi vibrează. Am fost emoţionat până la lacrimi în unele locuri vizitate. Nimic nu se compară cu prezenţa în locul dorit.

Împlinirea sufletească, satisfacţia, mulţumirea ne-a transformat din călători pasionaţi în călători dependenţi.

Măreţia, frumuseţea Pământului şi ale realizărilor omului fac orice călătorie un moment de înălţare şi satisfacţie care rămâne veşnic în noi şi care ne îndeamnă să repetăm minunata aventură.

Vă îndemnăm, dragi cititori, să nu staţi acasă. CĂLĂTORIŢI!”- Gheorghe Bejan

Număr de vizualizări :972


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro