Beijing Dance Academy, pe scena Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu

ian. 13th, 2017 | By | Category: Eveniment

Joi, 19 ianuarie 2017, ora 19:00, la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, va fi prezentat spectacolul de dans „Comori folclorice din China” (”Folk Treasures of China”). Producție a Beijing Dance Academy, instituţie de învăţământ superior de dans din China, fondată în 1954, evenimentul este organizat cu ocazia Anului Nou Chinezesc, Anul Cocoșului de Foc și prefațează sezonul chinezesc de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, 2017. „Comori folclorice din China” reprezintă o colecție de muzică și dans tradiționale chinezești, care încorporează atât moștenirea culturală clasică, cât și dezvoltarea acesteia în contemporan. Reprezentaţia conţine douăsprezece momente ce îmbină formele tradiţionale de dans din mai multe zone ale Chinei, dar și regiuni din Tibet, Mongolia, Coreea, acompaniate de acordurile instrumentelor muzicale tradiţionale.

Temele abordate acoperă o paletă largă de emoţii, de la dragostea dintre un bărbat şi o femeie, până la dinamicele dansuri războinice, de la cântece sacre, la sărbători în cinstea naturii şi recoltei.

Performance-ul se bazează pe o puternică componentă teatrală, actorii-dansatori transmiţând întreaga emoţie prin mişcare, mimică şi voce, în dorinţa de a împărtăşi spectatorilor bogata moştenire culturală a regiunilor din estul Asiei.

Pentru a uni sferele dansului cu cele ale creativității, reprezentanții Beijing Dance Academy au vizitat multe orașe, și au cerut ajutorul localnicilor. Studenții au învățat cele mai răspândite dansuri, cântece, și secvențe muzicale de percuție, au ascultat povești și legende din folclor și au experimentat culturile unice ale diferitelor regiuni. Unele cântece populare sunt interpretate în spectacol chiar de către actori.

Întreaga producție este bazată pe caracteristici teatrale moderne. În timp ce dificultatea jocului crește, actorii profesioniști își împing limitele corporale cât se poate de mult. Ei nu numai că restaurează dansurile și muzica, dar le aduc și un omagiu.

Departamentul de dans etnic și popular chinezesc funcționează în cadrul Beijing Dance Academy și oferă programe de licență și masterat în dans, recunoscute la nivel național. Un scop major al programului este acela de a forma dansatori extraordinari și cercetători de o mare calitate culturală. În prezent, sunt peste 240 de studenți înscriși la programul de licență și peste 60 de studenți la cel de masterat.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Ambasadei Republicii Populare Chineze și a Casei Româno-Chineze.

Accesul publicului la aceste reprezentații se face pe baza biletelor puse în vânzare atât la Agenţia Teatrală de pe str. Nicolae Bălcescu, nr. 17, cât şi online, pe eventim.ro. În limita locurilor disponibile, biletele se pot achiziționa și de la intrarea în sala de spectacol, cu 30 de minute înainte de începerea reprezentației. Preţul unui bilet este de 20 de lei, iar pentru cele achiziţionate online se adaugă un comision de 10%.

Număr de vizualizări :921


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro