Atelier smARTkid, inspirat de romanul “Tătănuş Pipăruş”, de Claire Barker

ian. 26th, 2017 | By | Category: Postcard

Duminică, 29 ianuarie 2017, ora 11.30, în Mansadra Copiilor de la Cărtureşti Verona, va avea loc Atelierul smARTkid de lectură pentru copiii cu vârste între 6 şi 10 ani, inspirat de romanul “Tătănuş Pipăruş”, de Claire Barker.

Cumperi cartea Tătănuş Pipăruş, câinele fantomă, de Claire Barker şi participi gratuit la atelier!

Cel mai tânăr dintre spiritele care bântuie Starcros Hall, Tătănuş Pipăruş este un prieten adevărat care îşi slujeşte cu iubire şi devotement stăpâna, chiar şi din postura de fantomă. Dragostea lui pentru familia Pipăruş este atât de puternică, încât nimic nu-i poate sta în cale!

“Vino să faci cunoştinţă cu Tătănuş Pipăruş, câinele fantomă care locuieşte la Starcros Hall, o reşedinţă veche de peste 900 de ani! La atelierul smARTkid Tătănuş Pipăruş, câinele fantomă vom socializa, vom stimula abilităţile de comunicare şi creativitatea în exprimare, vom exersa cititul şi ne vom îndrăgosti de lectură!

Vom citi în stil ştafetă, vom desena, confecţiona şi ne vom imagina scenarii pe care le vom expune tuturor, pornind de la primele trei capitol din carte”, explică Livia Lucan-Arjoca, trainer al Asociaţiei 7 ARTE, iniţiatorul programelor smARTkid.

Praticiparea la atelier este condiţionată de achiziţionarea cărţii “Tătănuş Pipăruş, câinele fantomă”, de Claire Barker, Editura ALL.

Cartea este disponibilă online: www.all.ro/carte/tatanu-piparu-cainele-fantoma.html, dar poate fi cumparată şi pe loc, din librăria Cărtureşti.

Atelierul este recomandat copiilor cu vârste între 6 şi 10 ani.

Înscrierile se fac la ardesa: liviarosca@gmail.com şi sunt obligatorii pentru a ţine evidenţa participanţilor şi pentru a pregăti materialele necesare desfăşurării atelierului în condiţii optime.

Despre atelierele smARTkid

Atelierele smARTkid sunt un proiect de educație experienţială al Asociației 7ARTE, infiintată în august, 2015.

Primele produse din cadrul proiectului smARTkid al Asociației 7 ARTE sunt 4 cursuri de comunicare: scriere creativă, storytelling, lectură, jurnalism/blogging. Adaptate pe grupe de vârstă, workshop-urile smARTkid se desfăşoară cu maximum 15 copii.

Proiectul smARTkid al Asociației 7 ARTE își propune să ofere copiilor și adolescenților libertatea de a experimenta și de a “greşi”, de a se expune și de a-și converti slăbiciunile în puncte forte, de a inova și a descoperi pasiunea pentru cunoaștere utilizând metodele invăţării experiențiale.

Învăţarea experienţială este procesul prin care cunoașterea se produce datorită implicării directe, spre deosebire de educația formală, care promovează predarea de cunoștințe și memorarea informației transmise.

La atelierele smARTkid, copiii au avut șansa de a se întâlni cu scriitorii contemporani și oportunitatea de a obține autografe. Au fost invitați la ateliere scriitori precum Carmen Tiderle, Ciprian Măceasaru, Andra Rotaru, Grigore Şoitu, Claudia Lazăr și au fost prezentate cărţi ale autorilor români contemporani, pentru a promova lectura în rândul copiilor.

Atelierul smARTkid de lectură “Tătănuş Pipăruş, câinele fantomă” are loc în Mansarda Copiilor din librăria Cărtureşti Verona, începe la ora 11.30 și durează o oră.

Detalii despre eveniment sunt disponibile pe pagina de facebook smARTkid,  aici: https://www.facebook.com/events/1786349958280834/

Pentru detalii suplimentare despre proiectul smARTkid contactați liviarosca@gmail.com, sau să intrați pe pagina de Facebook a proiectului, aici: https://www.facebook.com/atelieresmartkid/

Număr de vizualizări :657


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro