Artistul vizual Florin Hutium prezintă ”Status Quo”

ian. 6th, 2017 | By | Category: Postcard

Joi, 12 ianuarie 2017, de la ora 17.00, la Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” (str. Geneva, nr. 8, Târgu Jiu), va avea loc deschiderea evenimentului expozițional ”Status Quo”, semnat de târgujianul Florin Hutium. Artistul propune privitorului o introducere în starea de fapt a lucrurilor, colțuri de realitate (interioară sau exterioară) de care se poate agăța în haosul și viteza vieții, teme de gândire și de răzgândire. Invitați: dr. Pierluigi Luise, prof. Ion Popescu Brădiceni. Curator: Dorina Cioplea.

”Sub numele de spectacol plastic, poveștile mele se derulează pe scena de pânză, din spatele cortinei de pânză, într-un decor de pânză pictată. Bidimensional, tabloul pictat redă privitorului marea bucurie a nemăriginirii precum scriitorul care, prin litere și cuvinte, descrie scene în care cititorul se pierde pe sine alături de personaje în paradisiace peisaje sud americane.

După contemplare atingi lucrarea cu mâna, închizi ochii și simți materia frenetică a creației care încă lucrează la tema tabolului. Aceasta este starea actuală a lucrurilor , ”Status Quo”, o vorbă veche de mii de ani actuală și de viitor, căci fără a cunoaște trecutul viziunea despre viitor este nulă.

Autorul acestor pânze, ca martor a tot ce s-a întâmplat la facerea lor, este obligat să tacă, lăsând imaginile să vorbească în fața publicului.

Cei neiubitori de simboluri pictate pe pânză, cei care nu pricep ce caută peștele, barca, cupa, oul, ciocanul în alegoriile mele sunt liberi să meargă la festivalul berilor din zodia manelelor profunde.

Fracoscopia.

Arta există dar este neexploatată, demitologizare și desagralizare, creația calificată ca o trăire autentică în libertate pură.

Autorul acestor pânze pictate tace și lasă imaginile să vorbească.” – Florin HUTIUM

”Care este starea de fapt a lucrurilor? Toți avem realități interioare, intime, dar suntem conectați și la o realitate exterioară general acceptată (dar metabolizată în moduri diferite). Și atunci, tu, privitorule, crezi că știi în ce lume trăiești? Ești sigur că ești conectat la adevăratul ritm al vieții?

Florin Hutium, prin arta sa, aduce în discuție atât teme filosofice, vechi de când lumea, pietre de temelie în creația și dezvoltarea noastră, cât și simboluri care pentru unele generații înseamnă o realitate a vieții trăite, iar pentru altele – o parte a istoriei.

Te invităm să te conectezi puțin la ritmul și desfășurarea trăirilor personale și artistice ale lui Florin Hutium, în cadrul proiectului de artă vizuală ”Status Quo” – Dorina CIOPLEA

Număr de vizualizări :1081


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro