„ȘTEFAN PETICĂ – 140”

ian. 26th, 2017 | By | Category: Postcard

Facultatea de Litere – Universitatea din Craiova, având ca parteneri Institutul Cultural Român, Muzeul Național al Literaturii Române și Biblioteca Municipală „Ștefan Petică” Tecuci, organizează pe parcursul lunilor ianuarie și februarie o serie de evenimente culturale care se desfășoară în contextul celebrării a 140 de ani de la nașterea întâiului simbolist român, scriitorul Ștefan Petică. În cadrul proiectului „ȘTEFAN PETICĂ – 140” au loc trei manifestări culturale de promovare a culturii și educației susținute la Tecuci, Craiova și București: simpozionul „Ștefan Petică – 140”, conferința „Ștefan Petică – restitutiri”, masa rotundă cu tema „Ștefan Petică – 140” și evenimente conexe acestora.

Al doilea eveniment din seria programată cu ocazia acestui proiect va avea loc în data de 27 ianuarie  2017, la Universitatea din Craiova, începând cu ora 11.00, cu prilejul conferinței publice susținute de Prof. univ. dr. Doru Scărlătescu (Universitatea din Iași), intitulată „Ștefan Petică – restituiri”. La acest eveniment, care are drept scop sporirea vizibilității operei unui scriitor inovator cu o personalitate atât de poliedrică, așa cum este cea a lui Ștefan Petică, alături de cadre didactice din mediul academic, studenți, scriitori, este invitată să participe conducerea Universității din Craiova și cea a Facultății de Litere.

Cu acest prilej va fi prezentat publicului volumul I (Poezii) al ediției integrale Ștefan Petică (ediție îngrijită de Nicoleta Presură-Călina, Prefață de Ana Blandiana, Postfață de C. D. Zeletin, Editura Muzeul Literaturii Române, București, 2016). Invitați: Cristian Petcu, Secretar General al Institutului Cultural Român, Conf. univ. dr. Ioan Cristescu, Director al Muzeului Național al Literaturii Române, Dr. George Florian Neagoe, asistent cercetător în cadrul Institutului de Istorie şi Teorie Literară „G. Călinescu” al Academiei Române, redactor al volumului prezentat.

Tot cu această ocazie, vor fi vernisate două expoziții, una de manuscrise în facsimil și cealaltă de fotografie, dedicate lui Ștefan Petică, De la simfonia de flori la amurgurile înflăcărate, autor – Prof. Ștefan Andronache, director al Bibliotecii Municipale „Ștefan Petică” din Tecuci în perioada 1992-2003.

Număr de vizualizări :691


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro