”COMEDIA ȚINE LA TINEri” – ediția a VIII-a, 2017

ian. 26th, 2017 | By | Category: Postcard

Teatrul de Comedie lansează a VIII-a ediție a concursului ”COMEDIA ȚINE LA TINEri”, proiect inițiat de Teatrul de Comedie cu sprijinul Primăriei Municipiului București în parteneriat cu Clubul UNESCO Adolescenții. Din dorința de a continua promovarea și susținerea tinerilor regizori de teatru, concursul ”COMEDIA ȚINE LA TINEri” le oferă ocazia de a monta pe scena unui teatru profesionist proiecte independente. Rezultatele pozitive ale acestui demers sunt concretizate de prezența tot mai activă pe scenele românești a câștigătorilor edițiilor precedente: Vlad Cristache, Vladimir Anton, Eugen Gyemant etcPropunerile trebuie să cuprindă un text de comedie/satiră românească sau universală, putând fi o adaptare sau o dramatizare după un text în proză. Proiectele premiate în cadrul  concursului  vor intra în producție în stagiunea următoare la Sala Nouă a Teatrului de Comedie, rămânând în repertoriul acestuia.

Tinerii regizori până în 35 de ani sunt rugați să depună la Teatrul de Comedie proiectele până la data de 15 aprilie 2017 urmând ca juriul să le nominalizeze pe cele eligibile pentru concurs.

Proiectele propuse vor cuprinde:

  • textul ales;
  • conceptul regizoral;
  • schițe decor și costume;
  • distribuția;
  • CV-ul regizorului;
  • o înregistrare video cu un spectacol/examen realizat anterior (este suficient un fragment relevant).

Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Festivalului Comediei Româneşti – festCO ediția a XV-a, 2017.

Atenție! Textele de comedie nu trebuie să conțină limbaj licențios.

Număr de vizualizări :902


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro