Se deschide expoziția „Muzeul vârstelor”, la Casa Filipescu-Cesianu

dec. 16th, 2016 | By | Category: Eveniment

Începând de luni, 19 decembrie 2016, Muzeul Municipiului București vă invită să descoperiți, la Casa Filipescu-Cesianu, detalii ale vieții din Bucureștiul ultimilor 300 de ani, din perspectiva spațiului public și a celui intim. „Care este amprenta pe care traiul urban o lasă asupra individului”, „ce legături se pot stabili între moștenirea culturală și cea genetică?” sau „cum poate omul să se adapteze evoluției neîntrerupte a tehnologiei” sunt doar câteva dintre întrebările la care aceast proiect își propune să răspundă. Vernisajul va avea loc, la ora 17:00, în prezența membrilor echipei Muzeului Municipiului București și a colaboratorilor muzeului.

Expoziția „Muzeul vârstelor – povestea fiecăruia dintre noi de la copilărie la senectute” valorifică obiecte autentice din toate colecțiile Muzeului Municipiului București, într-un concept curatorial modern și provocator, dezvoltat și pus în practică de o amplă echipă interdisciplinară, formată din muzeografi, conservatori, specialiști în antropologie, restauratori, graficieni, redactori și tehnicieni. Prin acest efort susținut, un nou univers expozițional va fi oferit vizitatorului, un univers care i se adresează, încercând să-l cuprindă.

„Adunăm în muzeul personal, a cărui vitrină este chipul nostru, tot ceea ce întâlnim și consumăm pe măsură ce creștem, de la școală la carieră, pe de-o parte. Iar pe de altă parte, purtăm și amprenta unei cronologii orizontale, a ceea ce dorim să devenim, nu prin forța împrejurărilor și a circumstanțelor, ci prin forța schimbărilor provocate de noi.” Dr. Adrian Majuru, Manager al Muzeului Municipiului București.

Programul de vizitare a expoziției va fi: miercuri-duminică, 10:00 – 18:00 (ultimul vizitator 17:30). Perțul biletelor: 5 lei, bilet întreg, 2 lei bilet redus. Marți, 20 decembrie, muzeul va fi, în mod excepțional, deschis, pentru a recompensa entuziasmul celor interesați.

Pentru mai multe informații:

www.muzeulbucurestiului.ro,

www.facebook.com/CasaFilipescuCesianu

Număr de vizualizări :1776


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro