Păpuşarii Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, laureaţii Galei Excelenţei Timişorene

dec. 15th, 2016 | By | Category: Postcard

Cinci păpuşari de la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” au fost premiaţi de câtre Primăria Timişoara la Gala Excelenţei, pentru succesul deosebit al spectacolului “Noroc cu laptele”. La ceremonia desfăşurată astăzi la Primăria Timişoara, păpuşarii Lukács Szilárd, Nagy Dóra, Szilasi Eszter Júlia, Szilágyi Olga şi Vass Richárd au fost premiaţi împreună cu alţi artişti timişoreni care contribuie activ la viaţa culturală a oraşului.

“Noroc cu laptele”, după Neil Gaiman, regia Ioan Brancu, este cel mai premiat spectacol pentru copii al Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timişoara, având premiera în aprilie 2015. A participat, printre altele, la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete “Puck” din Cluj-Napoca, la Festivalul “Teatru, stradă şi copil” din Bucureşti şi Ia Festivalul Sub Bagheta lui Merlin din Timişoara.

“Noroc cu laptele” este povestea tatălui care pleacă să cumpere lapte pentru mic dejun. Întors cu întârziere, părintele copiilor povesteşte o poveste palpitantă și hazlie, cu extratereștri, piraţi, dinozauri geniali, vampiri, omuleţi cu nume trăsnite, ponei roz și peripeţii în Maşina Numa’ Bună De Mişcat Încoace şi-ncolo prin Timp.

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timişoara are în repertoriul său  teatru cu păpuşi din anul 2001, iar spectacolele pentru copii se joacă de obicei cu casa închisă.

Număr de vizualizări :825


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro