Expoziția „Muzeul vârstelor” își așteaptă vizitatorii

dec. 23rd, 2016 | By | Category: Postcard

Luni, 19 decembrie 2016, Casa Filipescu-Cesianu a găzduit vernisajul expoziției „Muzeul vârstelor – de la copilările la senectute”, primul proiect expozițional cu profil de antropologie urbană din România, coordonat de Dr. Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului București. Deschiderea expoziției s-a bucurat de un interes ridicat din partea comunității. Membri ai lumii academice, profesioniști ai sectorului cultural românesc, studenți și pasionați de teme culturale s-au întâlnit în număr mare pentru a se bucura de această premieră muzeală. Au luat cuvântul Domnul Academician Prof. Dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici, membru al Consiliului Științific al M.M.B. și susținător activ al proiectelor instituției, Doamna Dr. Cristina Glavce, Institutul de Antropologie „Fr. I. Rainer”, instituție parteneră a M.M.B., Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, manager al Spitalului Clinic Filantropia și domnul Sorin Minea, ce au contribuit la realizarea spațiului „Sala de nașteri” din expoziție, demers fără precedent într-un muzeu din România.

Expoziția „Muzeul vârstelor – de la copilărie la senectute” valorifică într-un concept curatorial modern obiecte autentice din toate colecțiile Muzeului Municipiului București, completate cu instalații multimedia interactive, invitând la reflecții despre viața publică și cea intimă în Bucureștiul ultimilor 300 de ani, cu trimiteri către viitor. Aceasta va putea fi vizitată de miercuri până duminică, 10:00 – 18:00 (ultimul vizitator intră la 17:30) la Casa Filipescu-Cesianu, Calea Victoriei nr. 151. Prețul biletelor: 5 lei – bilet întreg, 2 lei bilet redus.

Programul în perioada sărbătorilor: Casa Filipescu-Cesianu, precum și restul muzeelor şi caselor memoriale din componența Muzeului Municipiului Bucureşti, vor fi închise în zilele de DUMINICĂ, 25 DECEMBRIE 2016 și DUMINICĂ, 1 IANUARIE 2017.

În zilele de SÂMBĂTĂ, 24 DECEMBRIE 2016 și SÂMBĂTĂ, 31 DECEMBRIE 2016, programul de vizitare este între orele 10:00-14:00 (ultima intrare la 13:30).

Odată cu vernisajul expoziției „Muzeul vârstelor – de la copilările la senectute”, Muzeul Municipiului București finalizează procesul de deschidere a Casei Filipescu-Cesianu către vizitatori. Astfel, a fost completat proiectul de extindere a ofertei culturale din care a făcut parte și Muzeul Dr. Nicolae Minovici („Vila cu Clopoței”), prin inaugurarea expoziției „Frații Minovici – pionierat medical și univers spiritual” în luna mai 2016, dar și inaugurarea Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, redeschis în ultima parte a anului curent.

Pentru anul 2017, Muzeul Municipiului București își propune să ofere comunității noi proiecte culturale, incluzând expoziții care vor valorifica lucrări de patrimoniu.

Detalii: muzeulbucurestiului.ro

www.facebook.com/CasaFilipescuCesianu/

Număr de vizualizări :1160


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro