Concert de colinde în interpretarea Corului „Pro Musica” din Gyula, la ICR Budapesta

dec. 12th, 2016 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 17 decembrie 2016, de la ora 17.00, la sediul său, Institutul Cultural Român Budapesta organizează un recital de colinde în interpretarea Corului „Pro Musica” din Gyula, coordonat de artistul plastic Ştefan Oroian. Corul „Pro Musica” din Gyula va interpreta sub bagheta dirijorului arădean Adrian Ştefan Bugyi colinde tradiţionale din România şi Ungaria şi o serie de colinde româneşti culese de Béla Bartok.

Fondat în luna noiembrie 1991 de dirijorul Gheorghe Flueraş, fost director al Filarmonicii de Stat din Arad, Corul „Pro Musica” din Gyula a luat parte timp de peste două decenii la concerte susţinute atât în ţară, cât şi peste hotare şi la diferite festivaluri de profil din Grecia, Ungaria şi România. Sub genericul „Viva la Musica”, corul a organizat în oraşul Gyula, mai mulţi ani consecutiv, festivaluri de muzică sacră şi laică. În anul 2003 este distins din partea Primăriei oraşului cu premiul „Pentru cultura oraşului Gyula”, iar în anul 2006 cucereşte medalia de aur la Festivalul de Colinde de la Orşova. În 2011 Corul „Pro Musica” din Gyula este recompensat pentru întreaga sa activitate cu premiul „Galei minorităţilor”, iar în perioada 27-29 aprilie 2012 participă la cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Coral International „Ion Vidu” din Lugoj.

Accesul: liber

Dată: sâmbătă, 17 decembrie 2016, ora 17:00

Loc: Izsó utca 5, 1146 Budapesta

Număr de vizualizări :897


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro