Ateneul Român găzduiește instalația documentară itinerantă dedicată pianistei Clara Haskil

dec. 13th, 2016 | By | Category: Postcard

În perioada 14-18 decembrie 2016, instalația documentară itinerantă dedicată legendarei pianiste de origine română Clara Haskil poate fi vizitată în holul Ateneului Român. Desfășurată pe 10 panouri impresionante, proiectul acoperă parcursul profesional și biografic al inegalabilei pianiste de origine română: de la primii ani ai vieții, petrecuți la București, și primele lecții de pian, până la perioada de glorie din anii ’50. Informațiile documentare sunt însoțite de fotografii și documente inedite, din ​Arhiva​ Muzicală a Bibliotecii Cantonale Universitare din Lausanne și a Fundației Clara Haskil din Elveția. Cea care semnează concepția și textele expoziției este managerul cultural Oana Boca Stănescu; designul aparține Iuliei Țurcanu, artist grafic.

Proiectul, realizat cu sprijinul AFCN, reprezintă una dintre noutățile ediției din acest an ale Festivalului Internațional Clara Haskil, eveniment inițiat în urmă cu trei ani la Sibiu, care își propune să readucă în actualitate culturală românească numele regretatei pianiste.

Bucureștiul este cel de al doilea oraș în care ajunge proiectul, pe lista orașelor pe care organizatorii Fetivalului le au în vedere aflându-se și Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov.

Instalația documentară itinerantă dedicată pianistei Clara Haskil este un proiect realizat cu sprijinul AFCN.

Partener principal al evenimentului în București: Filarmonica George Enescu.


Număr de vizualizări :923


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro