”Dama de cupă” câștigă Marele Premiu al Concursului European de Dramaturgie PopDrama

dec. 5th, 2016 | By | Category: Postcard

În urma numărării voturilor exprimate de către publicul participant la spectacolele lectură din Târgu-Mureș, Wolverhampton, Forli și Granada, piesa ”Dama de cupă” de Gianni Spezzano, reprezentata Italiei, a câștigat Concursul European de Dramaturgie PopDrama.  Următoarele clasate au fost ”Întoarcerea acasă” de Miha Mazzini (Marea Britanie), ”Clătite” de Radu Popescu (România) și ”Hecate și frontiera” (Spania).

În versiunea românească, Dama de cupă a fost interpretată de Tiberius Vasiniuc, Elena Purea, Nicu Mihoc, Luminița Praja și Andrei Chiran, sub bagheta regizorală a Oanei Leahu. Textul câștigător va beneficia de evenimente de promovare în toate țările partenere ale proiectului.

Concursul European de Dramaturgie PopDrama este organizat de Universitatea de Arte din Târgu-Mureș (România), Centro Diego Fabbri (Italia), University of Wolverhampton (Marea Britanie), Fundacion Caja Granda (Spania) și co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

Număr de vizualizări :855


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro