“Micii Jurnaliști”, la Opera Comică pentru Copii – ediția a II-a

dec. 6th, 2016 | By | Category: Postcard

Duminică, 4 decembrie 2016, 12 copii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani au luat parte la a doua ediție a programului “Micii Jurnaliști” la Opera Comică pentru Copii. Tinerii gazetari au văzut cea mai nouă premieră din stagiune – spectacolul “Spărgătorul de Nuci” (balet de P.I. Ceaikovski, regia: Cătălin Caracaș) – după care au participat la turul ghidat în culise și la conferința de presă special organizată pentru ei.

Cei 12 ziariști culturali au fost foarte încântați să schimbe locul pentru o zi cu părinții lor – care sunt fie jurnaliști, fie bloggeri – și să experimenteze ce înseamnă să participi la un eveniment cultural, să iei notițe, să pui întrebări artiștilor la o conferință de presă și să te documentezi pentru un articol. Copiii au stat de vorbă cu trei dintre artiștii „Spărgătorului de Nuci” – Theodora Munteannu (Clara), Levi Szasz (Piticul) și Cătălin Caracaș – Coordonator Departament Balet – și le-au adresat întrebări pertinente. Conferința de presă a fost organizată de agenția Quartz Media, cu sprijinul Solaris și Sloop.

În această stagiune, Opera Comică pentru Copii pregătește alte două premiere la Sala Mare, astfel încât programul “Micii Jurnaliști” va continua până în iunie 2017. După opera “Răpirea din Serai”, de W.A. Mozart și baletul clasic “Spărgătorul de nuci”, de P.I Ceaikovski, urmează musicalul “Micuța Dorothy” și baletul contemporan “Pinocchio”. De asemenea, în această iarnă, toți copiii sunt așteptați zilnic la Patinoarul Copiilor, amenajat în curtea instituției, iar cine dorește să facă o bucurie de sărbători copiilor defavorizați, e invitat să doneze o jucărie în urna campaniei J.O.C. (Jucăriile Operei Comice)

Album foto eveniment: http://bit.ly/2g5qrVM

Clip eveniment: http://bit.ly/2g5oR6F

Număr de vizualizări :861


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro