Violoncelistul Răzvan Suma şi pianistul Horia Mihail, în turneu naţional cu ”Vă place Schu… ?”

nov. 12th, 2016 | By | Category: Eveniment

În perioada 7 – 18 noiembrie 2016, violoncelistul Răzvan Suma revine în turneu pe scenele din România, alături de pianistul Horia Mihail, într-o călătorie muzicală în 7 oraşe din România, la 10 ani de la primul turneu naţional. În 2006, Răzvan Suma intra în povestea turneelor naționale alături de doi colegi și prieteni muzicieni, tot cu un program Schumann, fiecare urmându-și de atunci propriul drum și multiplicând idea pornită împreună. Parafrazând titlul unui film celebru, violoncelistul Răzvan Suma a străbătut țara începând din 2012 alături de diferiţi muzicieni în turneele ”Vă place Bach ?”, ”Vă place Brahms ?”, ”Vă place Tango?”, ajungând în 2016 să caute împreună cu publicul său şi cu pianistul Horia Mihail răspunsul la întrebarea, cu răspuns cunoscut, desigur, ”Vă place Schu… ?”.  AgențiadeCarte.ro este partener media și vă prezintă itinerariul turneului.

Violoncelistul Răzvan Suma : “Ce consider eu a fi important acum este că fără acel nou început al conceptului de turneu, pentru România, care s-a petrecut acum 10 ani, din punct de vedere profesional lucrurile ar fi stat cu totul altfel pentru mine. Turneul este cel care, prin repetarea aceluiași program în diferite contexte, te aduce la limita superioara de interpretare și gândire. Turneul este cel care te face să îți descoperi noi limite de control psihologic, de comportament și mai ales să te descoperi în momente critice, cu bune și cu rele. Turneele și ciclicitatea lor crează publicul tău ca artist, iar împreună creștem și ne bucurăm de muzică. In 2006 am pornit la un drum alături de Romanian Piano Trio, iar reîntâlnirea cu Horia Mihail pentru a sărbători un deceniu de când am început fiecare dintre noi aceste turnee este, cred, semnificativă.”

Programul de recitaluri din acest turneu susţinut de Răzva Suma şi Horia Mihail cuprinde F. Schubert: Sonata Arppeggione în la minor, D 821, R. Schumann: Adagio şi Allegro în la bemol major, op. 70, Fantasiestücke, op. 73 şi Cinci piese în stil popular, op.102.

Itinerar

7 noiembrie, ora 19 – Deva, Teatrul de Artă

8 noiembrie, ora 19 – Alba Iulia, Casa de cultură

9 noiembrie, ora 19 – Craiova, Filarmonica Oltenia

11 noiembrie, ora 19 – Timisoara, Sala Capitol

13 noiembrie, ora 19 – Iasi, Aula BCU

16 noiembrie, ora 19 – Bucuresti, Sala Radio

18 noiembrie, ora 19 – Pitesti, Centrul multifuncţional

Organizatori Asociatia culturala Analia Selis şi Centrul Cultural Media Radio România

Partener oficial BMW

Proiect cofinanţat de UCIMR

Transportator aerian oficial Air France

Sponsori Sensiblu, Vestra, Cai de Vis, Elsaco

Un proiect Radio România

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Muzical, Radio România Regional, Radio România Internaţional, TVR 2, România TV, Caţavencii, Şapte Seri, Metropolis, Agenţia de carte, Accente, Business review, Forbes, Hotnews, Avantaje, Cariere, 9 A.M., Kudika, Garbo, Urbo.ro Actualitatea Muzicală, mediaTRUST

Parteneri culturali: Asociaţia Culturală DevART, Centrul Cultural Drăgan Muntean Deva, Municipiul Alba Iulia, Filarmonica „Oltenia” din Craiova, Filarmonica „Banatul” din Timişoara, Filarmonica „Moldova” din Iaşi, Orchestrele şi Corurile Radio, Filarmonica din Piteşti

Răzvan Suma

Solist concertist al Orchestrelor Radio și profesor la Universitatea de Muzică București, dezvoltă o perpetuă carieră internațională de solist, cele peste 1000 de concerte și recitaluri pe care le-a susținut, fiind apreciate pe toate continentele. Reprezentat de cele 12 CD-uri ale sale, Răzvan este considerat unul dintre cei mai prolifici violonceliști români ai momentului.

Seria de turnee “ Vă place …?” l-a propulsat pe Răzvan Suma printre cei mai cunoscuți violonceliști români. “Vă place Bach?”, “Vă place Brahms?” sau “Vă place Tango?” sunt pilonii unei cariere care l-au ajutat pe protagonist să devină un mai bun violoncelist și o persoană cu influență majoră în muzica românească.

Latura pedagogică a carierei sale este de asemenea foarte impresionantă: este profesor asociat la Universitatea de Muzică București, dar susține și masterclass-uri în țară și în străinătate (Argentina, Spania, Belgia).

Cea mai mare satisfacție în acest domeniu este însă masterclass-ul “Muzica la Altitudine” din Poiana Stampei, un curs de măiestrie cu elevi și studenți selectați din toată lumea, unde va fi invitat pentru a patra oară, la ediția din 2016.

Horia Mihail

Horia Mihail este protagonistul binecunoscutului turneu “Pianul călător”, solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio și dezvoltă o carieră impresionantă pe scene din întreaga lume. A susținut concerte, recitaluri solo și de muzică de cameră în 18 țări, pe 4 continente, colaborând cu artiști cunoscuți precum Roman Totenber, Lory Wallfisch, Robert Merfeld, Peter Zazofsky, Andreas Diaz și Nathaniel Rosen.

A putut fi ascultat la diverse posturi de radio și de televiziune din România, Belgia, Anglia, Danemarca, Ungaria, Statele Unite și Vocea Americii, și a înregistrat cu Orchestra Simfonică Națională Radio din România. A participat în ultimii ani la festivaluri precum Varna Summer Music Festival, Bucharest Music Film Festival, Festivalul Internațional “George Enescu”, Festivalul Internațional “Nopți pianistice” de la Chișinău, Festivalul Internațional de la Ushuaia, Festivalul International al Orchestrelor Radio RADIRO.

La ora actuală, artistul este implicat în mai multe proiecte de turnee, solo şi camerale, precum Pianul călător (www.pianulcalator.ro), Duelul viorilor, alături de Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru (www.duelulviorilor.ro), Flautul de aur/ Flautul fermecat (www.flautuldeaur.ro), alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi Vioara lui George Enescu (www.vioaraluienescu.ro), alături de Gabriel Croitoru. Toate aceste iniţiative vor continua şi în 2017.

Număr de vizualizări :1100


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro