Seminar de Relații Publice cu peste 100 de studenți susținut de Pro Vita Iași

nov. 29th, 2016 | By | Category: Postcard

Luni, 28 noiembrie 2016, de la ora 10:00, a avut loc la Muzeul Mitropolitan din Iași, în sala Sinaxar, seminarul „Tehnici de redactare” susținut de Pro Vita Iași pentru un număr de peste 100 de studenți în anul I la specializarea Comunicare și Relații Publice, din cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social Politice a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Evenimentul și-a propus să familiarizeze viitorii profesioniști ai comunicării cu exemple practice din domeniul comunicării și al relațiilor publice exersate într-un sector de activitate social – misionar.

„Organizarea acestui atelier de lucru a avut ca scop stabilirea unui prim contact al studenților din anul I cu profesioniști în relațiile publice din Iași. Consider că e necesar ca studenții să observe în teren practicile din domeniul comunicării. Sper ca astfel de activități să motiveze studenții, să-i încurajeze spre o implicare intensă în cât mai multe activități de voluntariat și practică de specialitate care, până la urmă, să creeze un cadru complementar de învățare în domeniul comunicării. De asemenea, sperăm ca aceste proiecte să continue în vederea susținerii unei colaborări mutual benefice între mediul academic și organizațiile locale.” a declarat Oana Daneliuc, asociat doctor la Departamentul de Științe ale Comunicării și Relații Publice, din cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social Politice a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Participanții au avut ocazia să analizeze folosirea unor instrumente de comunicare, precum știrea, comunicatul de presă sau materialele multi-media, gândite și aplicate conform strategiei de comunicare pe care o organizație o respectă și o implementează pentru a ajunge la obiectivele pe care și le propune la anumite intervale de timp.

„Pentru noi a fost o onoare să lucrăm cu acești studenți și să le oferim câteva exemple concrete de folosire eficientă și eficace a unor intrumente de comunicare. Am încercat să le arătăm anumite greșeli pe care le-am făcut, astfel încât ei să învețe prin experiența noastră de ce anume trebuie să se ferească. De asemenea, le-am arătat elementele noastre de succes care ne-au ajutat în procesul de comunicare, oferindu-le un mic ghid de bune practici. Pro Vita Iași desfășoară de câțiva ani o strategie de comunicare și relații publice care să permită răspândirea mesajului pentru viața la cât mai multe categorii de public, prin cât mai multe instrumente și canale de comunicare.” a declarat Cosmin Brînză, reprezentant al Pro Vita Iași

Pro Vita Iași este un departament al Sectorului de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor care funcționează din anul 2011 și are ca misiune salvarea, protejarea și îmbunătățirea vieții. Proiectele principale se concentrează în jurul informării și consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort și sprijinirea familiilor cu mulți copiii. Mai multe detalii puteți găsi pe www.provitaiasi.ro, pe pagina de facebook Pro Vita Iași.

Număr de vizualizări :1047


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro