spot_img

Premiile Creativității ARCUB – UNATC 2016

Duminică, 13 noiembrie 2016, UNATC „I.L. Caragiale” în parteneriat cu ARCUB a premiat cei mai creativi studenți, masteranzi și doctoranzi de la 10 universități din București. S-a întâmplat în cadrul evenimentului PREMIILE CREATIVITĂȚII ARCUB-UNATC 2016 desfășurat în Sala Ileana Berlogea – UNATC. AgențiadeCarte.ro vă prezintă lista câștigătorilor.

1.         Emanuela Balint – masterand anul I la Universitatea Națională de de Arte din București. S-a remarcat prin lucrarea de Licență „Fals ierbar” elaborată din dragostea pentru natură și ingeniozitatea de a conserva efemerul lumii vegetale.

2.         Megumi Okuda – propusă pentru Premiul Creativității de Universitatea  Națională de Muzică din București. Este  studentă în anul IV, specializarea Compoziție, Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală. A demonstrat o creativitate deosebită în compozițiile sale muzicale, combinând elementele specifice din cultura japoneză și din cea românească, atât în muzica pentru instrumente solo cât  și în muzica de cameră.

3.         Andreea Luciana Coveianu – doctorand la Universitatea Tehnică de Construcții București, autoare a tezei de doctorat intitulate „Cercetări de hidraulică marină”, sub coordonarea prof. em. dr. ing. Gabriel Tatu. Premianta a dovedit calități de cercetător, făcând față cu brio cerințelor cu totul speciale atât ale modelărilor matematice și mai ales, a celor fizice.

4.         Ileana Mariana Mateș – doctorand la Universitatea Politehnică din București și-a făcut remarcată creativitatea în domeniul Biomateriale și aplicațiile lor în chirurgia ortopedică – traumatologie și neurologie. Este co-autor al unor invenții și brevete în neuro-chirurgie și ortopedie-traumatologie. A câștigat numeroase premii de specialitate și diplome de excelență.

5.         Alexandra-Elena Ilina– doctorand la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Departamentul de Limba și Literatura Franceză, Universitatea din București. Titlul lucrării: „La hiérarchie entre texte et image dans le Tristan en prose”. A publicat numeroase articole în limba franceză pe tema tezei de doctorat; este Președintă a Juriului Goncourt bucureștean și, din pasiunea pentru grafică, a realizat numeroase materiale promoționale pentru evenimentele Universității din București.

6.         Theodor Georgian Badea – student anul V la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”. Primește Premiul Creativității pentru pentru dezvoltarea unei proteze bionice de mână. Este implicat în proiecte de inventare a unor dispozitive medicale.

7.         Mihai Frîncu – Masterand la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București – Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului. În prezent, lucrează și ca tehnician în biochimie. Are experiență în procese fermentative la nivel de laborator și pilot, în domeniul ingineria Mediului, calitatea apei, a solului și a aerului.

8.         Andrei Cotarcea – absolvent al sectiei de Regie film și TV Facultatea de Arte a Universității Hyperion. Prin scenariile scrise și filmele realizate a dovedit o abordare personală a realităților scurtmetrajului contemporan. Portofoliul său cuprinde atât scenarii de film de scurtmetraj cât și de lungmetraj, dar și piese de teatru.

9.       Anca Oana Abălaru – doctorand Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Teza de doctorat: „„Între” timp și spațiu. Intervenții în situri arheologice urbane”; domeniul de cercetare:  arta și logica spațiului arhitectural – o „experiență” în continuă metamorfozare. Pe baza unei cercetări interdisciplinare, doctoranda analizează idei performante, prin care subliniază faptul că închiderea arhitecturii într-un spațiu construit, deschide limitele mentale, limitele imaginației, care vor dezvolta o societate încătușată în propria ei eliberare.

10.       Marian Olteanu – absolvent UNATC, Facultatea de Teatru. Premiat pentru rolurile Astrov și Teleghin din spectacolul de teatru „Unchiul Vania” de A.P. Cehov, producție UNATC 2016 Master, clasa prof.univ.dr. Tania Filip.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508