Premiera spectacolului „NORII” de Aristofan, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova

nov. 23rd, 2016 | By | Category: Eveniment

Duminică, 27 noiembrie 2016, ora 19:00, la Sala „Amza Pellea” a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, va avea loc premiera spectacolului „NORII”, de Aristofan, regia HAKOB Ghazanchian. Versiunea scenică a piesei lui Aristofan se bazează pe traducerea clasică semnată de Demostene Botez și Ștefan Bezdechi, iar adaptarea textului este semnată de prof.univ.dr. Adriana Uliu. Scenografia, mișcarea scenică, precum și ilustrația muzicală a spectacolului poartă semnătura regizorului Hakob Ghazanchian.

Distribuția reunește actori ai Naționalului craiovean – Dragoș MĂCEȘANU, Nicu VICOL, Angel RABABOC, Cătălin VIERU, Petronela ZURBA, Costinela UNGUREANU, precum și tineri actori studenți la masterul de Actorie de la Departamentul de Arte al Universității din Craiova Marina COZECA, Erica GHIȚĂ, Ella NEGURĂ, Andrei ȘTEFĂNESCU, Cătălin MICULEASA, Robert IOVAN, Vlad EDIȚOIU.

Originar din Armenia, născut în 1959, regizorul Hakob Ghazanchian a absolvit Academia Rusă de Arte de Teatru la Moscova, apoi, reîntors în Armenia, a condus Teatrul Dramatic de Stat din orașul Kapan. Fiind recunoscut încă de la începutul carierei sale drept un artist pasionat, dornic de noi experimente și noi forme de exprimare teatrală, în Kapan a organizat primul festival de teatru al tinerilor. Din anul 1988, după un cutremur puternic, a condus Teatrul Dramatic de Stat V. Adjemyan, din orașul Gyumri, continuând să lucreze în acel oraș distrus cu dorința ca oamenii să-și găsească reabilitarea spirituală prin intermediul teatrului. Din 1997, Hakob Ghazanchian în calitate de regizor artistic al Teatrului de Stat al Tineretului din Ereva a realizat zeci de producții, dezvoltând și teatrul destinat exclusiv copiilor. Repertoriul teatrului cuprinde Aristofan, Shakespeare și numeroase alte piese clasice ale lumii. Cele peste 100 de spectacole regizate atât în Armenia, cât și peste hotarele ei, au fost aplaudate la Moscova, Kiev, Wroclaw, Tbilisi, Gdansk, Londra, Skopje, Kiev, Chișinău, Sofia, Plovdiv, Burgas, Manila, Seul, Teheran, Belgrad, Novi Sad, Cairo.

Regizorul Hakob Ghazanchian este fondator a două festivaluri internaționale de teatru din Armenia – «ARMMONO» și Festivalul Internațional Shakespeare, invitând regizori și spectacole de înaltă ținută artistică. De asemenea, de 13 de ani regizorul armean Ghazanchian conduce Centrul Armean al Institutului Internațional de Teatru (UNESCO), contribuind la integrarea teatrului armean în procesele globale, dar este și fondator a numeroase proiecte teatrale internaționale. În spectacolul Hamlet, regizat în 2005, au făcut parte din distribuție artiști din unsprezece țări ale lumii. Din 2007, Hakob Ghazanchian este președintele Uniunii de Teatru Profesionist din Armenia și, datorită eforturilor sale a fost fondat un teatru în care s-au produs zeci de spectacole de teatru, festivaluri și conferințe, inclusiv Congresul Asociației Mondiale a Criticilor de Teatru (2009) și Congresul Mondial a Institutului Internațional de Teatru –UNESCO (2014).

Premiera spectacolului „NORII” de Aristofan, este programată duminică, 27 noiembrie 2016, ora 19:00, la Sala „Amza Pellea” a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, iar biletele se pot achiziționa de la Agenţia Teatrală a TNCMS sau online tncms.ro/bileteportal.php

Număr de vizualizări :1065


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro