Festivalul Filmului Japonez, la Timișoara

nov. 16th, 2016 | By | Category: Eveniment

În perioada 17-20 noiembrie 2016, la Timișoara, se va desfășura prima ediție a Festivalului Filmului Japonez. Ediția va avea în program creații cinematografice contemporane, al căror leitmotiv este universul gastronomic nipon. Evenimentul este organizat de Ambasada Japoniei,  Universitatea de Vest și Asociația Culturală Yamato – recent înființată la Timișoara de domnul Kanji Tsushima, fost ambasador al Japoniei în România, împreună cu un grup de timișoreni  pasionați de cultura niponă. Festivalul Filmului Japonez la Timișoara face parte din  Luna Culturii Japoneze în România. Special pentru Festivalul Filmului Japonez va sosi la Timișoara ambasadorul Japoniei, Excelența Sa Domnul Kisaburo Ishii. Toate filmele vor fi subtitrate în limba engleză, iar accesul publicului la festival va fi liber.

Proiecțiile se vor desfășura  în Aula Magna a Universității de Vest (Bulevardul Vasile Pârvan 4, Timișoara), după următorul program:

–          joi, 17 noiembrie, de la  ora 18, ”Lingura de argint”;

–          vineri, 18 noiembrie, ora 18, ”Lacrima strugurilor”;

–           sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30,” Karaage USA”, iar de la ora  20:30,  ”Capacul mării”;

–           duminică, 20 noiembrie, de la ora 18, ”Cerul purpuriu”. La proiecția acestui film va fi prezent E.S. Domnul Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei la București. După vizionarea filmului, va avea loc un dialog cu publicul.

Excelența Sa Domnul Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei la București, va susține luni, 21 noiembrie, de la ora 10, la Universitatea de Vest, Amfiteatrul A01, conferința ”Urban Policies in Japan” (Politici urbanistice în Japonia).

Alumnus al Facultății de Drept din cadrul Universității Tokyo, din anul 1979, Excelența Sa a deținut funcția de ministru adjunct al Ministerului de Teritoriu, Infrastructură, Transport și Turism, cât și funcții în departamente conexe, cum ar fi Director de Planificare Urbană sau Director de Dezvoltare Urbană. Conferința se  va desfășura în limba engleză, iar accesul va fi liber.

Număr de vizualizări :1041


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro