Expoziția – eveniment „Piața, loc simbolic al orașului”, la Palatul Suțu

nov. 15th, 2016 | By | Category: Postcard

Joi, 17 noiembrie 2016, începând cu ora 18:30, Muzeul Municipiului București găzduiește conferința „Periplu balcanic”, parte a seriei „Piața, loc simbolic al orașului”, direct legată de expoziția cu același nume de la Palatul Suțu.

Expoziția reunește fotografii ale piețelor urbane europene realizate cu o dronă profesionistă de Cătălin D. Constantin, editor de carte și lector universitar. Imaginile din expoziție dezvăluie detalii spectaculoase și sensuri simbolice ale piețelor din mai multe orașe europene. Sunt puse alături piețe din capitale celebre, de la marginile geografice ale Europei, precum Lisabona și Istanbul, și piețe puțin sau deloc știute, dar nu mai puțin interesante, cum sunt cele ale așezărilor aromâne din munții Pindului, cu miticul lor platan în centru, despre care va fi vorba în conferința de joi 17 noiembrie. Susținută de arhitectul și profesorul Vasile Marcu, cu participarea arh. Mihai Stăncescu, conferința are ca punct de pornire piața așezării aromâne de la Băiasa (gr. Vovousa) din Grecia, proiectată chiar de arhitectul Vasile Marcu, a cărui familie are origini în această așezare.

Vernisajul expoziției a avut loc pe 12 noiembrie și s-a desfășurat sub forma unei conferințe susținute de profesorul Vlad Alexandrescu, cu participarea directorului Muzeului Municipiului București, Adrian Majuru, a curatorului expoziției, Dan Lăcătuș și a realizatorului proiectului fotografic și antropologic, Catălin D. Constantin. Dorind a reproduce atmosfera și funcțiile unei piețe urbane, conferința a adus împreună peste 100 de participanți.

Expoziția „Piața, loc simbolic al orașului” poate fi vizitată până în data de 8 ianuarie 2017, de marți până duminică, între orele 10:00 – 17:30, la Palatul Suțu.

Următoarele conferințe de joi, la Palatul Suțu;

Conferința „Vindecări miraculoase – Ștefan Luchan” , cu Ioan D. Popa, 24 noiembrie, orele 18.30, la Palatul Suțu

Conferinta „Literatura si orasul: un catalog al formelor posibilie”, cu Andreea Răsuceanu, 8 decembrie, orele 18.30, la Palatul Suțu

Număr de vizualizări :745


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro