spot_img

Bookfest sărbătorește Ziua Națională cu cărți proaspete la Brașov

Între 1-4 decembrie 2016, la Aula Universității „Transilvania”, numeroase oferte  și reduceri substanțiale îi așteaptă pe vizitatorii Salonului de Carte Bookfest Brașov. Cititorii sunt așteptați să descopere oferta celor mai mari edituri din țară, noutăți abia lansate pe piață, cărți din domenii variate și cu reduceri avantajoase. La doar câteva zile după ce publicul cititor din București se va fi bucurat de unul dintre cele mai mare târguri de carte din capitală (Gaudeamus, 16-20 noiembrie), noutățile editoriale ale sezonului de toamnă sosesc și la Brașov. Câteva dintre cele mai importante edituri – Humanitas și Humanitas Fiction, Polirom, Curtea Veche Publishing, RAO, ART,  Nemira, Corint, Univers Enciclopedic, Niculescu, dar și distribuitori de carte precum Okian (reprezentant Pearson-Longman în România) vor avea anul acesta standuri în cadrul salonului de carte, aducând o ofertă largă, la prețuri avantajoase. Salonul de carte Bookfest Brașov va include și o serie de evenimente de lansare și de întâlniri cu autori români cunoscuți și îndrăgiți. Programul detaliat al evenimentelor urmează să fie anunțat.

Cărți de Nobel, noutăți absolute, autori celebri

De la standul Humanitas, cititorii vor putea cumpăra apariții recente precum „Alteță regală” de Thomas Mann, „Patria mea era un sâmbure de măr” de Herta Müller, „Femeia cu buchetul de flori și alte povestiri” de Mo Yan – toți trei câștigători ai premiului Nobel pentru literatură. În plus, tot la standul Humanitas, brașovenii pot găsi volumele de poezie ale proaspătului laureat al premiului Nobel pentru literatură în 2016, Bob Dylan. Nu vor lipsi nici noi volume semnate de autori români îndrăgiți. Cunoscutul scriitor, traducător şi cronicar de televiziune Radu Paraschivescu propune publicului cititor un pamflet usturător la adresa televiziunilor româneşti în volumul „Aştept să crăpi (de astăzi, în prime time)”. La rândul său, istoricul Lucian Boia revine cu un nou eseu incitant, „Un joc fără reguli. Despre imprevizibilitatea istoriei”.

Printre noutățile aduse de editura Polirom la Bookfest Brașov se numără cărți ale unor scriitori români apreciați, cum ar fi „Republica de Bogdan Suceavă, Disco Titanic de Radu Pavel Gheo, sau Cexina Catapuxina de Matei Florian, dar și volumul de critică și istorie literarăUlysses, 732. Romanul romanului” de Mircea Mihăieș (scriitorul anului 2016 la Gala Uniunii Scriitorilor din România) sau cartea Scriitori la poliţie(coord. Robert Șerban), ce reuneşte povești despre ciocnirile dintre oamenii legii și oameni de litere. Nici traducerile din literatura internațională nu pot trece neremarcate, printre noile titluri propuse de Polirom în această toamnă fiind și „Coajă de nucă”, romanul marca Ian McEwan recent lansat (în luna septembrie 2016) în Marea Britanie şi SUA.

Cele mai inspirate idei de cadouri

Și Curtea Veche Publishing propune o serie de noutăți printre care se numără traducerea cărții „Luarea Ismailului” de Mihail Șișkin, considerat a fi cel mai important scriitor rus, precum și o serie de proiecte editoriale locale, cum ar fi volumul culinar „Povești cu gust” semnat de Mircea Radu, noua apariție a cunoscutei Mihaela Bilic, „Supă de încălzit inima”, și “Cartea curajului” de Adina Rosetti, cu ilustrații de Alexia Udriște.

Mai mult, pentru că salonul de carte va avea loc cu puțin timp înainte de sărbătorile de iarnă, editurile au pregătit și volume speciale pentru copii, potrivite pentru a fi primite in dar de cei mai mici dintre cititori. Editura NEMI aduce la Bookfest Brașov cărți precum „Un băiat numit Crăciun” de Matt Haig, „Ajutor, Matei! O fatomă!” și „Crăciun fericit, Matei”, de Brigitte Weninger, dar și o serie de cărți incluse în noua colecție „Basmul din buzunar”, ce va cuprinde adaptări ale unor basme și povești românești și universale care au încântat generații întregi de cititori din întreaga lume.

Vizitatorii salonului Bookfest Brașov se vor putea bucura și de proiecțiile speciale de film de scurtmetraj organizate de ShortsUP, unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte cinematografice independente din România. ShortsUP a devenit numitorul comun al filmelor scurte și bune din toată lumea, producând evenimente inovatoare. În ultimii șase ani ShortsUP a adus în România scurtmetraje de la Oscar, Sundance, Bafta, Clermont-Ferrand dar și cele mai valoroase producții scurte românești.

Accesul publicului va fi gratuit la toate evenimentele din cadrul Bookfest, precum și la proiecțiile de film de scurtmetraj organizate de ShortsUP. Programul zilnic de vizitare va fi 10:00 – 20:00.

Salonul de Carte Bookfest Brașov face parte din seria de ediții locale ale celui mai important eveniment expozițional de carte din România; Bookfest mai are ediții locale la Cluj-Napoca, Timișoara și Tîrgu Mureș iar anul acesta a avut loc și o ediție internațională la Chișinău (Republica Moldova).

Evenimentul este organizat de Asociația Editorilor din România, alături de Fundația AIDA, sub egida Federației Editorilor din România.

Parteneri: Primăria Municipiului Brașov, Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, Facultatea de Litere (Universitatea Transilvania Brașov), ShortsUP.

Sponsori: Banca Transilvania, Saeco.

Parteneri media: Europa FM, Hotnews, Brașov TV (Mix 2 TV), Mix TV, Radio Brașov, Super FM, Brașovul Tău, Transilvania Expres, Tex FM, mytex.ro, Bună Ziua Brașov, newsbv.ro, Monitorul Expres.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest de anul acesta  (București, 1-5 iunie 2016) au fost prezente peste 200 de edituri, programul celor cinci zile cuprinzând peste 300 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive. Invitat de onoare al acestei ediții a fost Israel, fiind prezente nume precum Zeruya Shalev, Fania Oz-Salzberger, Meir Shalev, Dror Mishani, Gil Hovav, Rony Oren.

www.bookfest.ro

www.facebook.com/BookfestRomania

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508