Atelierul ”Formarea dependențelor la copii și tineri”

nov. 8th, 2016 | By | Category: Postcard

Miercuri, 9 noiembrie 2016, de la ora 18:00, Școala Familiei Iași va organiza la Librăria Cărturești din Palas Mall atelierul „Formarea dependențelor la copii și tineri”. Evenimentul se adresează părinților preocupați de educația și dezvoltarea psiho-emoțională a propriilor copii și oferă prin modulele sale informații și recomandări la problemele din educație. Informațiile sunt bazate pe studii științifice din domenii conexe: neuropsihologie, sociologie, pedagogie, bioetică, comunicare. Modulul de lucru cu părinții este unul interactiv, bazat pe dialog și simulări de grup, astfel încât toți participanții au posibilitatea să vorbească.

Data: 9 noiembrie 2016, orele 18.00 – 21.00

Locația: Librăria Cărturești, Iulius Mall

Atelierul „Formarea dependențelor la copii și tineri” este primul atelier din Iaşi desfășurat în cadrul programului național Școala Familiei.

 • Oare copilul meu e fericit? Deși îi ofer tot ce n-am avut eu, de la jucării până la excursii, poate că ceva lipsește.
 • Oare i-am oferit atâta dragoste cât a avut el nevoie?
 • Este suficient timpul pe care îl petrec cu el?
 • Oare educația pe care i-o ofer, îl va face om de caracter în viață?
 • Tableta și televizorul la care se uită atât de des, îi sunt oare de folos?
 • Dar mâncarea pe care i-o ofer, este sănătoasă?

​Cunoscând aceste întrebări „Școala Familiei” vine în întâmpinarea părinților preocupați de educația și dezvoltarea psiho-emoțională a propriilor copii și oferă prin modulele sale informații și recomandări la problemele din educație. Informațiile sunt bazate pe studii științifice din domenii conexe: neuropsihologie, sociologie, pedagogie, bioetică, comunicare. Modul de lucru cu părinții este unul interactiv, bazat pe dialog și simulări de grup, astfel încât toți participanții au posibilitatea să vorbească.

Creierul este un organ în permanentă schimbare. Deși arhitectura creierului suferă modificări de-a lungul vieții, anii copilăriei și ai adolescenței reprezintă perioada în care creierul este cel mai sensibil la experiențe. Această perioadă de început a vieții este și una de mare vulnerabilitate la efectele negative ale mediului în care trăim. Experiențele copilăriei, sau chiar cele din perioadele pre- și post-natale, pot altera arhitectura cerebrală în maniere ce predispun la o creștere a vulnerabilității față de adicții a copiilor.

Ce vei afla:

 • Cum să identifici o dependență la copilul tău;
 • Ce se ascunde în ea;
 • Cum este afectat organismul;
 • Cum poate fi eliminată;
 • Ce are de făcut familia.

De ce să participi:

 • Îți vei putea educa mai bine copilul cu ajutorul informațiilor din neuroștiințe, psihologie și sociologie;
 • Te vei împrieteni cu alți părinți și vei putea vorbi despre aceleași subiecte care vă preocupă;
 • Întâlnirile noastre pun accent pe interacțiune și implicare personală, astfel încât vei ține minte informațiile primite.

Sesiunile atelierului:

Atelierul este împărțit în două sesiuni. Prima sesiune va acoperi informațiile de natură teoretică, iar cea de-a doua va cuprinde o sesiune practică de lucru.

Preț promoțional: 50 lei/persoană.

Ofertă specială: Vino însoțit de o persoană și plătiți împreună 75 de lei!

Număr maxim de participanți: 15 persoane

Înscrieri la:

Email: scoalafamiliei.iasi@gmail.com

Telefon: 0751 040 556

Dată limită înscrieri: 9 noiembrie 2016

Număr de vizualizări :653


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro