Actrița Delia Nartea, la Galeria Întâlnirilor

nov. 1st, 2016 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 2 noiembrie 2016, ora 19, la Gallery (str. Leonida nr. 9-11, București) se va desfășura o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Cu această ocazie va avea loc o seară cu și despre Delia Nartea, actriță, moderatoare de emisiuni, coordonatoarea atelierelor de teatru, compozitoare și interpretă. Invitați: Delia Nartea și prietenii. Evenimentul are loc sub egida Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane.

Actrița Delia Nartea s-a născut la 14 mai 1972, în București. În copilărie a studiat pianul, a fost membră a corului de copii al Radio Televiziunii Romane. A învățat la Liceul Pedagogic din capitală si a fost distribuită în serialul TV Călătorie de neuitat, regizat de Geo Saizescu. În anul 1994 a absolvit, Academia de Teatru si Film, la clasa profesorului Ion Cojar si timp de 2 ani a jucat pe scena Teatrului Toma Caragiu Ploiești. Din 1996 este actrița a Teatrului de Comedie din capitală. A jucat în roluri ca Isabelle din Iluzia comică de Pierre Corneille, regia Alexandru Darie; Fata din Eu când vreau să fluier, fluier de Andreea Vălean, regia Sorin Misirianţu, Nina din …escu de Tudor Muşatescu, regia Alexandru Dabija; Katia Volkova din Audiţia de Alexandr Galin, regia Mircea Cornişteanu; Luluţa din Chiriţa of Bârzoieni după Vasile Alecsandri, musical, scenariul şi regia Iarina Demian; Silvia din Doi tineri din Verona de William Shakespeare, regia Felix Alexa; Annie Jaquet din Vine barza!!! de André Roussin, regia Constantin Dicu; Văduva Begbick din Galy Gay de Bertholt Brecht, regia Lucian Giurchescu; Doris din Fata de mătase artificială de Irmgard Keun, regia Vlad Massaci etc. Face parte din spectacolul-recital de poezie si jazz, intitulat „Două cuvinte”. A interpretat peste 20 roluri la teatrul radiofonic. A devenit doctor în arte în anul 2008 si profesor de Actorie la Universitatea Națională de Artă Teatrală si Cinematografie, a compus muzică pentru spectacole de teatru. Printre filmele în care a jucat se numără Făt-Frumos cu Moț în frunte, regia Radu Popovici, Bariera, regia Liviu Pojoni, Paradisul în direct, Asfalt Tango, Detectiv fără voie, Margo, SMS. A apărut în reclame si a moderat emisiuni Tv ca Bărbați la cratiță sau Practic TV la TVR 2. Actrița Delia Nartea este coordonatoarea atelierelor de teatru pentru copii și a celui de actorie – adulți neprofesioniști. Atelierele sunt organizat pe categorii de vârstă și înțelegere și desfășoară la Teatrul de Comedie și în Calea Victoriei 120.

Număr de vizualizări :1332


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro