”Accident în Piața Amzei” – lansare de carte & expoziție Roman Tolici

nov. 23rd, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 25 noiembrie 2016, începând cu ora 19.30, la galeria Mobius, din strada Mendeleev, nr 2, sector 1, București, Editura Pandora M în colaborare cu Mobius Gallery și Asociația Kontakt vă invită la lansarea cărții de artist ROMAN TOLICI. Cartea este un periplu prin activitatea artistului, de la începuturile carierei sale și până în prezent, și conține un eseu amplu semnat de către scriitorul și eseistul francez Pascal Bruckner, care oferă o interpretare în viziunea proprie a operei pictorului Roman Tolici. De asemenea, sunt incluse fragmente din interviuri și conversații ale pictorului cu Oana Tănase, curator și critic de artă.

Aparția cărții este dublată de prima expoziție itinerantă a artistului Roman Tolici, expoziție ce își începe călătoria la Galeria Mobius, în București, și își va continua periplul în următorii doi ani trecând prin Moscova, Londra, Lisabona, Paris, New York și Toronto. Expoziția se deschide pe data de 25 noiembrie, poate fi vizitată până pe 2 decembrie și include lucrări care nu au mai fost niciodată expuse, selectate din diferite etape ale carierei artistului.

Cartea de artist ROMAN TOLICI este o privire de ansamblu asupra creației de până acum a pictorului, aflat în pragul maturității artistice.

Proiectul este susținut de Publicis One, Asociația Fondului Cultural Național, Institutul Cultural Român, S.E.R.V.E.

Parteneri: Pandora M, Mobius Gallery
Proiect inițiat de Asociația Kontakt.

Număr de vizualizări :905


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro