Turneul spectacolului “Ten Rengi/ Privind Prin Piele”, la București

oct. 12th, 2016 | By | Category: Postcard

În luna octombrie va avea loc, la București, turneul spectacolului “Ten Rengi” („Privind Prin Piele”), în regia Andreei Vălean. Acesta a avut premiera pe 4 octombrie la teatrul Ikincikat din IstanbuI, în cadrul festivalului „A corner in The World” (www.acornerintheworld.com/)  festival care a reunit la Istanbul peste 20 de spectacole din țări precum Turcia, Syria, Iran, Liban, Armenia, România și Grecia.

Spectacolul „Ten Rengi” a fost co-produs de asociația dramAcum (București) și Koșe (Istanbul) în cadrul proiectului „Istanbul – Bucharest by play”. Alături de actorii Sanem Öge, Sinan Arslan sunt prezenți İsmail Taşpatlatan, Gizem Nalbant, Emre Önceğiz care spun live, prin hip hop, povestea vieții lor – povestea marginalizării romilor.

Tot în luna octombrie vor continua reprezentațiile piesei „Privind Prin Piele” cu Alina Șerban și Alexandru Fifea, în regia lui Alexandru Berceanu!

14, 15 și 28 octombrie, ora 19.00

„Privind prin Piele” în regia lui Alexandru Berceanu

29 și 30 octombrie, ora 19,00,

„Ten Rengi” in regia Andreei Valeanu

Centrul de Teatru Educațional Replika

str. Lânăriei, nr. 93-95, București

Intrarea este gratuită. Acces pe bază de rezervare la adresa de email: dramacum@dramacum.org și prin sms la numărul 0745 983 368.

Spectacolul „Ten Rengi” va fi în limba turcă și va avea subtitrare.

Spectacolul „Privind prin Piele” spune povestea unei familii care pornește de la ascunderea originii rome și ajunge la asumarea acestei apartenențe. Spectacolul se oprește asupra relației dintre un tată care vrea să își asume identitatea sa și fiica lui care refuză să se identifice cu un trecut pe care nu-l cunoaște. Pe parcursul piesei personajele se confruntă cu stereotipurile culturale construindu-și identitatea pentru a depăși aceste preconcepții.

În colaborarea dintre artiști turci și români realități comune ale celor două societăți, realități mai puțin comode, provocatoare, bazate pe 40 de povești ale oamenilor, apar printr-o călătorie pornind din Babadag, județul Constanța și continuând prin cartierele Istanbului Sulukule, Kuștepe și Balatsi terminând în estul Turciei alături de refugiații romi din Siria.

Mai multe detalii despre spectacol pe pagina de facebook sau pe pe site-ul asociației www.dramacum.org.

„Privind prin piele” face parte din proiectul „Istanbul – Bucharest by play” realizat de asociația dramAcum (București) în parteneriat cu asociația Koșe (Istanbul). Proiectul este finanțat de Tandem Exchange Turcia, co-finanțat de Arcub, în cadrul Programului cultural „București – Orașul in-vizibil”, de Administrația Fondului Cultural Național, în sesiunea de proiecte 2016 și susținut de centrul CINETic al UNATC „I.L. Caragiale”

Partenerii media: Radio România Cultural, Yorick, Ziarul Metropolis, Orașul meu, Cooperativa Urbană, Revista Teatrală Radio, Bewhere, Calendar evenimente, Caligraf.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

TANDEM – Cultural Managers Exchange Turkey-EU is an initiative of the European Cultural Foundation (Amsterdam), MitOst (Berlin), Anadolu Kültür (Istanbul), and funded by Stiftung Mercator (Essen).

dramAcum este un ONG activ în generarea de dramaturgie nouă, tehnici dramaturgice inovatoare precum și producția de spectacole. dramAcum utilizează dramaturgia ca instrument de acțiune socială.

Köşe este un colectiv de artiști ce inovează în co-producțiile cu comunitățile locale pe care le duc în context național și internațional în cadrul festivalului de arte perforamtive – A Corner in the World Istanbul.


Număr de vizualizări :984


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro